2010-01-26
闲游旺角, 男朋友宁愿食寿司都唔试我煮既饭....去完10蚊店, 顺便买埋寿司就坐车返屋企~此店我食过一次, 感觉似日本大jusco超市, 款式虽然唔够多, 冇面包类, 炸物都较少.但系传统的寿司, 烧物都有. 客人都好多, 而且守秩序.是日晚餐:- 什锦寿司>> 有差不多20款, 花多眼乱. 男朋友大食, 但买3人份又好似太多...我被一件疑似芝士火炙熟虾吸引住, 选了它!寿司包括三文鱼, 北寄贝, 带子军舰, 蟹子军舰, 赤贝, 立鱼同埋以为是芝士的海胆熟虾.不过材料太薄, 饭又有点硬, 都系一般.最欣赏带子同蟹子呢~ 鸭胸沙律>> 蟹柳or 鸭胸, 还是鸭胸好.薯仔什果沙律做得唔错, 份量两个人吃差不多. 如果减肥女士一个午餐份都够. 鸭胸都系一大旧买完自己切惹味d.热食更好~ 鸡肉串>> 冇映相. 鸡肉串有前臂咁长卖9蚊太抵吃喇!! 男朋友话唔错, 我就认为加多一点点烧汁, or黑椒好d.店内有售jusco枝装饮品, 首选奶茶同红茶.埋单101蚊, 同预期100蚊差不多~
去完10蚊店, 顺便买埋寿司就坐车返屋企~
是日晚餐:-
我被一件疑似芝士火炙熟虾吸引住, 选了它!
店内有售jusco枝装饮品, 首选奶茶同红茶.
埋单101蚊, 同预期100蚊差不多~