2024-05-13 41 浏览
打边炉通常都系中式,咁今日就系喺间日式舖头食个日式火锅。虽然都有啲人来都会食下鸡煲,(日式店但亦有中式鸡煲食)但我觉得来得日式舖当然系食啲正宗嘅日式嘢啦,衬返个环境呀嘛😛😛嗌咗个“日式猪骨浓汤”汤底,跟住慢慢扫qr code,喺度揾嘢食,都未拣完,店长就送咗一碟“冻食鲍鱼”请我哋食,真系好surprise吖,虽然系送嘅,但一啲都唔马虎,啲鲍鱼qq弹弹好好食呀👍跟住睇吓我哋又拣啲咩食呢?我哋拣咗“墨鱼丸”、“手作虾滑”、“粉肠”、“美国羊肩肉片”、又有“冬菇”和“蟹味菇”,中式、日式食品各有啲啲,主食就拣咗“武藏野手打拉面”。粉肠数量多又粉粉嫩嫩的没异味,good。冬菇及蟹味菇亦好新鲜好日式风味,当然同个猪骨浓汤好夹啦。而主食系煮熟左嘅手打拉面,就咁摆好系个拉面碗度,要食𠮶阵自己淋啲猪骨汤上去,掂晒👍👍好似自己整咗碗拉面咁,好玩。