2019-06-28
今日放假,出左尖沙咀拍拖,谂住买家私,行行下就肚饿,紧系去揾野食啦。经过厚福街,入去睇下先,见到呢间叫元祖沾面既餐厅,门口竟然有人排队,就决定食呢间😂入面好多人食紧,个个客人都摆出一个好开心既食相,应该会好好味👍🏻👍🏻等左一阵位,终于可以坐低了,睇一睇餐牌,就即刻点餐,因为好肚饿了😂😂我地点左两样野食,极上芝士海胆沾面 同埋 豚玉鱼介占面。因为制作需时,所以要等一下,等既时候,睇下个食法教学先。先放入青柠檬汁,再将面放入汤中浸一下就食得,最后可以叫店员加木鱼汤,就咁入埋啲汤。👍🏻👍🏻终于上菜啦先上既系海胆,劲新鲜,入口鲜甜,非常美味👍🏻个芝士汤,热辣辣,将啲面放入去浸一浸先食,一流。啲面系冻既关系,会发现啲芝士汤沾满啲面,入口好浓既芝士味,好好味,好味指数⭐️⭐️⭐️⭐️另外一个豚玉鱼介都上菜,同样地个鱼介汤热辣辣👍🏻呢个一面我觉得都好味,个汤吾太浓,加埋面食,岩岩好。如果钟意食芝士同海胆既朋友,我极力推介一定要试极上芝士果个。
我地点左两样野食,极上芝士海胆沾面 同埋 豚玉鱼介占面。
因为制作需时,所以要等一下,等既时候,睇下个食法教学先。
终于上菜啦
极上芝士海胆沾面
先上既系海胆,劲新鲜,入口鲜甜,非常美味👍🏻
另外一个豚玉鱼介都上菜,同样地个鱼介汤热辣辣👍🏻
豚玉鱼介沾面