2022-07-25
据我所知,拉面来系尖沙咀有分店,但原来系大坑都有。平时都真系好少入大坑🤣呢日去试我嘅至爱拉面,入去行下行下发现大坑都唔少特色美食小店,以后可以谂下系大坑觅食先🤩终于去到舖头门口,哇,个门面都几有日式风情,即刻进入旅行mode😝✎ 激辛豚骨汤面 入到去兴奋得济,都唔记得拎张纸落order,圈翻个啲材料要求,结果直接叫咗waiter落单,好似由厨师发板咁款🤣不过味道都唔错,个辛辣味好正,一入口未必好辣,但系后劲强!🤩食一啖会忍唔住食多几啖,想呷埋成碗汤添!就算冇指明到面条既硬度,厨师都煮到面条几爽口😚👍🏻两块叉烧都冇乜肥膏!✎ 香浓鸡白汤面 鸡味劲浓🥰同样都系2块叉烧,面条都好爽口!✎自家制饺子 饺子既皮好薄,馅比较多,肥肉都几少👍🏻肉眼睇个底煎到焦焦地金金地,但系神奇地食落一啲都唔硬,依然系腍腍地~😦加埋酸醋,更加开胃~✎ 免治鸡软骨串 多酱汁系面,甜甜的~软骨好多,成串野好似由软骨组成咁😂爽脆爽脆!✎ 绿茶可乐 似百事可乐味🤣✎ 苹果梳打 苹果味浓,同时都有梳打味既😆
✎ 激辛豚骨汤面
✎ 香浓鸡白汤面
鸡味劲浓🥰同样都系2块叉烧,面条都好爽口!
✎自家制饺子
✎ 免治鸡软骨串
✎ 绿茶可乐
似百事可乐味🤣
✎ 苹果梳打
苹果味浓,同时都有梳打味既😆