2021-09-21
系西环既一间家庭式日式cafe🥰 主打日式定食同卷蛋😍佢地虽然店仔细细, 但我就俾佢地个门口榻榻米位深深吸引住❤️ 佢地可以订位, 但无得request 榻榻米位😆 所以我就早d去食个早餐😎 好好彩俾我地坐到个🥰所有摆设都好日式, 好指细, 睇得出好花心思❤️ 亦到有种小清新既感觉, 好钟意成个环境🥰我地因为10点到店😆 所以食早餐set❤️ 芝士蟹籽炒蛋窝夫牛角包配玄米茶($80)虽然个牛角窝夫🥐 望落去好似细细粒😆 但其实入面既馅料劲足料🥰 超多蟹籽❤️ 个炒蛋又滑😍 个牛角窝夫外脆内软😋 好食👍🏻 沙律菜好fresh🥗 但如果加小小沙律醋做调味会更加有层次😊玄米茶🍵 个茶壶同茶壶都劲日式❤️ 好有心思焙茶卷蛋($38)卷蛋🍰 个cream 好滑, 焙茶味都突出😋 个cake 既texture 系比较湿食个种美式咖啡($35)咖啡☕️ 个杯超有质感, 好靓❤️味道 🌕🌕🌕🌖🌑环境 🌕🌕🌕🌕🌑服务 🌕🌕🌕🌖🌑抵食度 🌕🌕🌕🌕🌑
我地因为10点到店😆 所以食早餐set❤️
芝士蟹籽炒蛋窝夫牛角包配玄米茶($80)
玄米茶🍵 个茶壶同茶壶都劲日式❤️ 好有心思
焙茶卷蛋($38)
美式咖啡($35)
咖啡☕️ 个杯超有质感, 好靓❤️
味道 🌕🌕🌕🌖🌑
环境 🌕🌕🌕🌕🌑