长沙湾广场好多平民美食,而MATA呢间居酒屋质素好高,但价钱只属于中常,无论环境同摆盘都好精致餐厅几年前做omakase起家,储落唔少熟客,喺度食嘢仲会送每人一份花生酥,系以前omakase set嘅其中一款甜品,入口即溶极松化,佢哋礼盒预订嘅需求非常大,所以开设工场,顺便转型做日式fusion菜,喺长沙湾广场服务荔枝角居民虽然我哋今日冇饮酒,但都叫咗啲日式送酒小食,蕃薯 Crème Brûlée都系必食推介!!鸡皮薯片 $68用咗鸡髀嘅鸡皮,大大块咬落去脆卜卜真系好似薯片咁!柚子胡椒鸡颈肉 $58/2串鸡颈肉爽口多汁,油香爆棚,柚子胡椒酸酸甜甜,冇平时食开咁辣咁啃,够fresh几好👍🏻吉列黑豚肉配小町米饭 $98呢间居酒屋唔止得送酒小食,如果想食饱医肚一样好多选择,有拉面、丼饭、意粉等等,我哋拣咗吉列黑豚肉,肉质超级鲜嫩,吉列皮入口即溶好酥脆,连埋椰菜丝一齐食,完全唔会觉得油腻蕃薯 Crème Brûlée $68竟然系原个番薯做器皿装炖蛋🤤 番薯本身已经好香甜、炖蛋奶香、焦糖焦甜,三种甜味各有特色但零违和感!味醂鱼干 $88鱼干咸咸甜甜,好好咬可以慢慢食住倾偈真系好啱送酒洋甘菊茶

鸡皮薯片 $68
用咗鸡髀嘅鸡皮,大大块咬落去脆卜卜真系好似薯片咁!
鸡皮薯片

柚子胡椒鸡颈肉 $58/2串
柚子胡椒鸡颈肉

吉列黑豚肉配小町米饭 $98

蕃薯 Crème Brûlée $68
蕃薯 Crème Brûlée

味醂鱼干 $88
鱼干咸咸甜甜,好好咬可以慢慢食住倾偈真系好啱送酒

洋甘菊茶 $18
用 TWINNINGS 茶包放入斗鸡眼猫头鹰茶壶劲可爱,好有日式风情

Mocha $38
除咗饮酒饮茶,咖啡同朱古力都好啱倾偈high tea 😜
鸡皮薯片
柚子胡椒鸡颈肉