2017-12-07 550 浏览
系铜锣湾好少会来尼边揾嘢食,今次系经过谂住睇下有咩食。经过餐厅时见到人哋食pizza好滋味,又俾个餐牌上嘅吸引咗入来。餐厅算系开放式,包括厨房,感觉几得意。坐低之后侍应会俾餐牌,决定之后去出边点餐同付款。之后会俾个感应器放系枱面,到时侍应就会送餐来。而餐具纸巾同水都系自助行式。食物方面比较系日式同西式嘅结合。见到人食pizza, 自己又想食。🤣 而三款当中唯一系照烧鸡比较吸引我。睇卖相已经好日式,味道都唔错。唯一不足系我个人比较钟意厚底嘅薄饼。尼度食物嘅卖相都好靓,😍而味道都唔错。吉列猪扒唔会太干,仲有啲肉汁。咖哩味道没有太多惊喜但算不错,如果多啲汁仲好。最后重点嘅pancakes 份量足。其实两个人食三样嘢真系好饱。雪糕好有奶香味,的确系北海道牛乳,但太少。😅班戟松软绵密,虽然叫咗后上,但可能都放咗一阵,所以无咁热。因为见到隔离枱上嘅时候冒晒烟。总的来说系满足的一餐。
餐厅算系开放式,包括厨房,感觉几得意。

日式照烧鸡pizza

吉列豚肉•太阳蛋•野菜•日式咖哩饭

梳乎厘班戟•北海道牛乳雪糕

最后重点嘅pancakes
总的来说系满足的一餐。
2017-11-18
日式照烧鸡pizza