2019-04-03 93 浏览
自己对小店呢个名词无特别情意结,但如果有水准的都乐意分享下,就好似呢间位于屯门新墟嘅日本料理小店,店舖位于巴伦纽戏院附近,门面唔算太起眼,大约10零个座位,装修简朴,之前都有食过,觉得水准唔错。呢度主打寿司同少量定食,午市亦都有午餐供应。夜晚时段,都算热闹,好快座满。今日点左一份烧牛肉饭跟面豉汤同埋几客寿司,寿司点左三文鱼、鳗鱼、火炙左右边鱼、吞拿鱼茸同埋带子。当中最爱鳗鱼,大约有七吋长,上台时暖暖的,又香又软,加上烧汁甜甜地,超好味三文鱼亦有7吋长,好满足。另外带子,左口边都呑拿鱼都新鲜味美烧牛肉有成10片,薄烧,上面加上姜同蒜蓉,葱花同最重要嘅牛肉汁,肉汁唔会太浓,又甜甜地,好睇得嚟又好好𩠌饭,价钱又唔贵,好过排成个钟队食元气喇。
呢度主打寿司同少量定食,午市亦都有午餐供应。夜晚时段,都算热闹,好快座满。今日点左一份烧牛肉饭跟面豉汤同埋几客寿司寿司点左三文鱼、鳗鱼、火炙左右边鱼、吞拿鱼茸同埋带子。

三文鱼亦有7吋长,好满足。
另外带子,左口边都呑拿鱼都新鲜味美