2024-10-26
喺观塘日月堂食台式菜,真系一次唔错嘅体验😋。老板娘服务态度好好,而食物质素非常高质,最重要系价钱贴地,性价比非常高👍🍜牛三宝面牛肉好嫩滑,汤底鲜甜,面条弹牙,食完真系满足🍜。🐂红烧牛肉便当啲牛肉炆得非常入味同份量丰富,配埋香喷喷嘅白饭,简直系完美嘅组合🍛。🐓炸盐酥鸡盐酥鸡外脆内嫩,香料味十足,食到唔停口,系一个唔错嘅小食选择🍗。🐷🥪虎咬猪个包非常松软易入口,加上入面嘅猪肉够哂香,食落一啲都唔觉得油腻🐷🥪。🥤冻黑糖珍珠鲜奶珍珠烟韧,黑糖味香甜浓郁,配上鲜奶,饮到尾都唔会觉得腻🍧仙草芋圆系一个清新嘅甜品选择,仙草冻滑,芋圆烟韧,食完真系清凉解腻整体嚟讲,日月堂嘅每一道台式菜都系用心制作,重点系抵食唔贵,值得一试👍!如果你钟意台式菜,呢度一定唔会令你失望😉。@sunmoon_402c📍日月堂(观塘)观塘兴业街14号永兴工业大厦4楼C2室#香港美食#香港探店#香港好去处#食好西#香港餐厅#hkigfood#hkfoodie#hkfood#hkfoods#hkfoodstagram#foodieshk#foodporn#hkfoodieblogger#hkfoodies#hongkong#hon
🍜牛三宝面
牛肉好嫩滑,汤底鲜甜,面条弹牙,食完真系满足🍜。
🐂红烧牛肉便当
🐓炸盐酥鸡
🐷🥪虎咬猪
🥤冻黑糖珍珠鲜奶
珍珠烟韧,黑糖味香甜浓郁,配上鲜奶,饮到尾都唔会觉得腻
@sunmoon_402c
📍日月堂(观塘)
观塘兴业街14号永兴工业大厦4楼C2室
#香港美食#香港探店#香港好去处#食好西#香港餐厅#hkigfood#hkfoodie#hkfood#hkfoods#hkfoodstagram#foodieshk#foodporn#hkfoodieblogger#hkfoodies#hongkong#hongkongfood#hkig#hongkongfoodblogger#hkfoodlover#hkfoodpic#hongkonginstagram#观塘#观塘美食
#观塘台湾菜#台式餐厅#台湾菜