2023-03-01 2461 浏览
happy friday就系要饮番杯🍻居酒居自然系不二之选👍睇youtube大岛san都热烈推介呢间,黎到果然有惊喜。门口推介餐牌用日文、入座时听到几张台都系讲日文、偷窥到厨房师傅手握饭团三两下手势搞掂,全部都令我心心眼😍可惜嘅系,晚市第二轮台已经无左几款我想试嘅热卖菜式🥲山芋泥吞拿鱼-山芋泥本身无咩味,但配搭鲜甜鱼生粒,加少少芥末同紫菜丝,味道虽然唔算突破,但口感确实系几得意😝豆腐沙律- 豆腐豆味香浓幼滑系正嘅,面头樱花虾咸香酥脆,咁嘅配搭都正常发挥。但略厌沙律菜份量太少。莲藕脆片虽然有d格格不入,但当佢另一款小食,都几香口😌杂锦天妇罗- 三只虾、一件南瓜、一件甜薯、一件菇、一件茄子头、两条豆。炸粉ok, 天妇罗汁ok,但茄子头系咩玩法🥹感觉不被尊重,扣分🥲不过其实我不嬲都唔钟意食天妇罗菇同茄子,吸油太多,搞唔掂🤮呢度都无做到咩突破令我挖目😶串烧- 鸡颈肉、鸡皮- 香口得黎juicy, 好味明太子葱烧牛舌- 正如厨师摆盘嘅心意,明太子同牛舌系唔夹嘅😅分开黎食两者不过不失😶刺身(樱)- 五款omakase刺身,每款三片。是日有油甘鱼、甜虾、带子、八爪鱼同𫚕鱼,样样鲜甜厚切,正。甜虾虾头
串烧- 鸡颈肉、鸡皮- 香口得黎juicy, 好味
刺身(樱)- 五款omakase刺身,每款三片。是日有油甘鱼、甜虾、带子、八爪鱼同𫚕鱼,样样鲜甜厚切,正。甜虾虾头仲有小春子添🤩🥳🥳🥳
综观黎讲,餐厅性价比唔高,但不妨一试🙂