2023-10-19
我谂呢个主打人气梳乎厘班戟冇人唔知,之前去日本都会专特登抽时间去食,而家香港都有分店就间中都可以去食下。见到餐牌就写明1日3回限时定发售,去到都有得食。🥞招牌梳乎厘班戟 $138★★★★☆梳乎厘班戟全部都系即叫即整,所以上枱你会见到热辣辣冒烟,打卡都唔好打太耐,趁热搽左牛油先。一黎到就见到三层厚厚班戟,郁个碟仲Feel到佢动L动L,超级松软,记得落齐枫糖浆、牛油、Cream,三样野缺一不可,少一样都令成个味道差紧啲。食落口真系超软绵绵,入口即融。🥞墨西哥辣豆酱班戟 $118★★★★☆其实除左麦记真系冇食过咸嘅班戟,几特别。佢呢只班戟就系实身少少,类似热香饼咁。墨西哥辣豆酱少少似肉酱咁,超级微辣,唔食得辣嘅人都食到。个酱汁几浓郁有芝士,配落班戟到食,感觉有小小似食紧千层面嘅感觉。除左班戟仲会有少少沙律伴菜,食落就冇咁寡。🌟总括:梳乎厘班戟食到空气松软口感,食完都唔觉得腻。咸班戟味道几特别,未试过都可以试下。
★★★★☆
梳乎厘班戟全部都系即叫即整,所以上枱你会见到热辣辣冒烟,打卡都唔好打太耐,趁热搽左牛油先。一黎到就见到三层厚厚班戟,郁个碟仲Feel到佢动L动L,超级松软,记得落齐枫糖浆、牛油、Cream,三样野缺一不可,少一样都令成个味道差紧啲。食落口真系超软绵绵,入口即融。 🥞墨西哥辣豆酱班戟 $118
★★★★☆