2008-05-25
个日本朋友由澳洲过o黎,话想系香港食下中国o野。我又唔想每一个菜解释佢知系咩,所以谂边到有日文餐牌o既地方。记得上次同朋友仔试过呢间,大家都觉得一般,但系就记得有日文,所以就决定去呢间。星期五晚,8 点半去到,要等10 个no, 大概20分钟左右。因为好多人,所以坐到好迫,同隔o黎张枱系唔够1 cm,好似同枱食饭咁。日本朋友点菜。蚝油煮荀 <--- 真系唔知佢会钟意食呢D ,几好食,甜甜地不太喊,但系无咩荀味。阳春捞面 <--- 无咩特别,白面一个,可能因为无汤,所以好烟UN。小笼包 <--- 好多汤,但系我觉得好油,日本朋友觉得好正,4 件一笼,佢食o左3件。但系因为份量好细,佢又大食,所以佢就唔够饱。再加叫煎三鲜水饺。个点餐小姐话要等15 分钟,我话无问题。但系等o左成20 分钟都无o黎,唔知日本朋友系咪太肚饿,不停举手问得末,搞到我好唔好意思。最后等o左30 分钟先o黎。我都系觉得好油& 只虾有少少霉。但系日本朋友可能太饿,咩都话好食。我就觉得好一般,但系日本朋友就话未食过咁好味o既小笼包。埋单$147。
日本朋友点菜。
但系因为份量好细,佢又大食,所以佢就唔够饱。
再加叫煎三鲜水饺。
个点餐小姐话要等15 分钟,我话无问题。
最后等o左30 分钟先o黎。
我都系觉得好油& 只虾有少少霉。
但系日本朋友可能太饿,咩都话好食。
我就觉得好一般,但系日本朋友就话未食过咁好味o既小笼包。
埋单$147。