2023-07-13 504 浏览
想系香港揾一间好既餐厅唔算难,但系想揾一间好得来,性价比又高,又要够地道嘅真系唔易,今次嚟到呢间餐厅正正符合上述呢个条件。间餐厅个名就系牡蛎小屋,大家嚟到呢间餐厅记得一定要book位啊😚因为座位真系都几满。隔离啲食客都有唔少日本人,而且全部员工都识用日文同食客沟通,真系劲有日本气氛啊!.🥘牡蛎泡菜锅广岛蚝肥嘟嘟,大大只超肥美,配上泡菜的酸辣味道,味道绝佳。让人忍不住一直喝汤。铁🦪铁盒烧生蚝 半打盒烧生蚝也是即席在旁边烧,同样鲜嫩多汁,非常美味。每只都有足足成大半个手掌咁大!绝对对得住间舖头嘅名啊!🍱Kagura 彩虹鱼生饭系有好多种刺身整成,颜色就好似彩虹一样咁缤纷,海胆、拖罗蓉、生蚝、三文鱼子、山芋蓉、海带,又睇得又好味!先将上述所有材料放喺一个玻璃樽入边按层次分配,然之后再帮我哋分配喺碗上边。系一个全新嘅体验。.🍢串烧串烧方面,我哋总共叫咗:牛舌(盐烧)鸡脾(盐味)牡蛎猪肉(盐烧)免治鸡肉(酱汁味)牛胸腹肉(酱汁味)牡蛎饺子鸡翼。当中我哋真系特别推荐🍗牡蛎饺子鸡翼,真系超Juice,食佢之前估唔到鸡翼入边都可以酿蚝两样嘢系会咁配搭。大家按自己喜好之余,记得都要叫埋呢样嘢食!.🌰栗子

🥘牡蛎泡菜锅

🦪铁盒烧生蚝 半打

🍱Kagura 彩虹鱼生饭
🍢串烧
🌰栗子云呢拿雪糕pancake
个口感真系超得意,一条条咁嘅栗子蓉,口感真系好分明好特别,平时出边真系食唔到。配搭上云呢拿pancake呢个老拍档无得顶!
牡蛎泡菜锅
Kagura 彩虹鱼生饭