2023-10-03 37 浏览
日本即开生蚝 我会推荐你食呢间 前排约左朋友食生蚝因无咩机会可以一齐去到日本旅行 所以就左位于铜锣湾既牡蛎酒场 食下生蚝饮下cocktail谈下心☺️我地呢日系平日去 因为早去所以无咩人不过到到放工时间打后 就愈来愈多人见每台都一定会点生蚝食呢度佢每日都会安排几款日本生蚝今次有机会可以食到兵库既相生、长崎既五岛列岛、大分既大入岛、岩手既广田湾四款都各有特色! 店员好好 亲切友善咁讲解几款生蚝比我地知 而枱上都会有一张日本地图上面会详细咁写明日本各县既生蚝特质、口感同味道另外 店员拎生蚝盘比我地果阵都会提供建议比我地 话我地知由边一款食起会比较好 咁样就可以食到层次感 同埋可以更加清楚自己钟意边一款既口感同味道长崎既五岛列岛系超creamy 绝对岩晒想要creamy口感而如果钟意清爽感 兵库相生系好适合既选择除左生蚝之外 佢都会有唔同既日式熟食选择 有少少似居酒屋天妇罗明太子 钟意重口味既一定唔可以skip!!! 𩠌酒真系一流!!! 串烧方面 餐厅都好用心 会安排几款调味蒜片榄油蚝 呢个都系推介之一 蚝🦪 超肥美 粒粒都好饱满 豚平烧 有少少似大阪烧 呢款系夏日限定menu先有威士忌梳打
日本即开生蚝 我会推荐你食呢间
前排约左朋友食生蚝

我地呢日系平日去 因为早去所以无咩人
不过到到放工时间打后 就愈来愈多人
见每台都一定会点生蚝食

呢度佢每日都会安排几款日本生蚝
四款都各有特色!

店员好好 亲切友善咁讲解几款生蚝比我地知
而枱上都会有一张日本地图
上面会详细咁写明日本各县既生蚝特质、口感同味道

而如果钟意清爽感 兵库相生系好适合既选择

除左生蚝之外 佢都会有唔同既日式熟食选择
有少少似居酒屋

天妇罗明太子
钟意重口味既一定唔可以skip!!! 𩠌酒真系一流!!!

串烧方面 餐厅都好用心 会安排几款调味

蒜片榄油蚝 呢个都系推介之一
蚝🦪 超肥美 粒粒都好饱满

豚平烧 有少少似大阪烧 呢款系夏日限定menu先有

威士忌梳打
我地分别点左 博多甜王草莓同埋佐贺温州柑
前者甜甜地 好易入口
而后者酸酸甜甜 几开胃!

总括黎讲
无论熟食定生蚝 都好岩我既口味