2017-08-24 125 浏览
每次去日本都一定会去食和牛,不过今日就唔系去日本食,而系系香港食呀估唔到系香港都食到咁美味既日本和牛。一早就book左位六点钟准时上到餐厅就可以入座啦,入到去餐厅既感觉超好,舒服既座位同环境,食起野黎都开心D啦终于和牛上台啦,睇见D和牛既色泽就知系上等既和牛啦~日本产和牛上肩眼,日本产的和牛牛排肉,牛舌和猪颈肉食身到齐就可以准备烧啦~和牛既纹理清晰 ,脂肪分布平布。烧既时候肉会释放出油份,而且锁紧肉汁,令到肉会劲加既嫩滑,和牛既肉质松软,入口即溶食日本和牛千万不要烧到全熟,烧到差唔多五至七成就系最美味的除左和牛之外猪颈肉都唔错架~~除左食牛,仲叫左个辛辣和牛牛排肉拉面,味噌汤底一D都唔会过咸,味道岩岩好。拉面面质弹牙,牛排肉一样系肉质嫩滑 点会少得野饮呢,荔枝梳打同巨峰梳打

日本产的和牛牛排肉

牛舌

日本产和牛上肩眼

猪颈肉

食日本和牛千万不要烧到全熟,烧到差唔多五至七成就系最美味的
除左和牛之外猪颈肉都唔错架~~

辛辣和牛牛排肉拉面

点会少得野饮呢,荔枝梳打同巨峰梳打
  • 日本产的和牛牛排肉
  • 日本产和牛上肩眼