6天前
一直都想试呢间,但之前真系太难预约,而家提早2星期电话已冇问题!环境坐得几舒服,有师傅专门席上烹调,大家坐系到等食即可。小插曲:电话预约时己表明系生日,问有冇咩特别安排,但对方已不耐烦HEA住回应冇呢D野。但当天见到另一枱客人甜品上黎时有特别唔同+有即影即有Service,真系觉得特别尴尬,超失望,我仲要系预早打电话问!!!🥩Lunch Set $600 💫8/10日本有三大和牛,分别系神户牛、松阪牛、近江牛,今次食嘅就系来自滋贺县嘅A4近江牛,都系黑毛和牛嘅一种。套餐包含前菜、牛、蔬菜、汤、饭、甜品。牛方面有西冷、肩两种肉,西冷一望就见到油花细致好靓。师传洒上砂糖轻煎块牛,有少少焦香再落酱油,第一啖食落个油脂感爆发,超软嫩,但又食到和牛甘甜。点埋兰王蛋浆,口感就会再Smooth丝滑D,牛味就相对淡D。中间会煮唔同种类,例如冬菇、白菜、豆腐、面筋,特别D系蒟蒻面同埋有个类似芹菜。全部食材黎自日本,最钟意个洋葱食落好清爽、清甜冇渣,冇一般嘅辛辣味,加上用个酱汁煮埋超好食。接落黎就系肩部位,明显食落个油脂感冇咁重,口感重D,相对上冇咁腻,配饭一流。我地再另外额外加左$100要一份牛舌(4片
日本有三大和牛,分别系神户牛、松阪牛、近江牛,今次食嘅就系来自滋贺县嘅A4近江牛,都系黑毛和牛嘅一种。套餐包含前菜、牛、蔬菜、汤、饭、甜品。牛方面有西冷、肩两种肉,西冷一望就见到油花细致好靓。师传洒上砂糖轻煎块牛,有少少焦香再落酱油,第一啖食落个油脂感爆发,超软嫩,但又食到和牛甘甜。点埋兰王蛋浆,口感就会再Smooth丝滑D,牛味就相对淡D。中间会煮唔同种类,例如冬菇、白菜、豆腐、面筋,特别D系蒟蒻面同埋有个类似芹菜。全部食材黎自日本,最钟意个洋葱食落好清爽、清甜冇渣,冇一般嘅辛辣味,加上用个酱汁煮埋超好食。接落黎就系肩部位,明显食落个油脂感冇咁重,口感重D,相对上冇咁腻,配饭一流。我地再另外额外加左$100要一份牛舌(4片),肉味浓,煎到几香,咬落软腍带D爽口有弹性!最后会整多个滑蛋牛肉盖饭,个饭几烟韧分明,滑蛋都好香熟度刚好,好食但未去到超惊艳。
🌟总结:呢个价,食物钱质素唔错,除左小插曲扣分之外,其他都正正常常。