2023-10-17 18 浏览
今日和朋友去旺角食饭,经过见到餐厅装修得几雅致,再睇吓佢餐牌,都好似好吸引咁,突然对佢好似有d期望,就入去试吓喇。 我地两个人,首先上咗牛油果大虾沙律,大虾新鲜弹牙,牛油果非常新鲜,加埋d酱汁好好味。 鸡肉冬荫忌廉烩扁意粉,佢嘅冬荫忌廉少少酸辣,鸡肉嫩滑,食落好醒胃。 宇治抹茶士多啤梨鲜奶配抹茶雪糕,好浓嘅抹茶同鲜奶,混和埋士多啤梨,雪糕唔系好甜非常好饮。 Homemade Strawberry Mojito 青柠水加士多啤梨酱,有几片香叶,卖相好吸引,混合之后,觉得都好好饮。 最后系一个甜品,白桃乳酪梳乎厘班戟 ,蛋香味超浓郁,软绵绵嘅班戟配埋个白桃汁,回味无穷。😋😋