2024-12-16
甜品係我嘅Comfort food!而家揀選一間餐廳,當然佢嘅正餐要好味啦!但係甜品都要佔重要🥰一席位!呢間餐廳就啱晒我啦,甜品非常出色,仲有來自北海道嘅雪糕添😘😘⋯⋯餐廳樓底超高!走日本簡約風格!都幾型仔㗎!單骨雞翼雞翼鮮嫩多汁!外層炸得都好香脆!配以蜜糖芥末醬汁味道非常夾!滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯吉列豬扒外層鬆脆內裏保持肉汁!味道仲好好添!滑蛋做得非常完美!充滿蛋香!意式紅飯,酸酸地非常開胃,而且飯粒晶凝通透!煙腩,白菌,溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵鮮蛋麵超香蛋味!意大利蛋麵掛滿芝士🧀醬汁!加埋完美嘅溫泉蛋Yummy!加埋甘香嘅煙腩和白菌好快就K.O.咗佢😋⋯⋯朱古力麻糬梳乎厘班戟🥞即叫即製的疏乎厘pancake口感香甜富空氣感!入口軟綿綿充滿蛋香!超幸福!頂層朱古力麻糬煙煙韌韌增加不少口感!側邊鋪滿左香脆嘅果仁!來自北海道嘅軟雪糕🍦非常香滑充滿奶香!淋上香甜嘅朱古力醬!一款甜品多種享受🥰🥰⋯⋯石板街牛乳刨冰🍧刨冰製作成雪花入口即溶⋯⋯口感細膩😘⋯⋯甜而不膩🥰⋯⋯石板街用棉花糖同果仁製成口感超正!頂層有雲呢拿雪糕和朱古力,中層仲有朱古力忌廉非常有層次!淋上香甜嘅朱古力醬Yummy😘😘⋯
而家揀選一間餐廳,當然佢嘅正餐要好味啦!
但係甜品都要佔重要🥰一席位!
餐廳樓底超高!
走日本簡約風格!
都幾型仔㗎!
單骨雞翼
雞翼鮮嫩多汁!外層炸得都好香脆!
配以蜜糖芥末醬汁味道非常夾!
滑蛋吉列豬扒蓋意式紅飯
吉列豬扒外層鬆脆內裏保持肉汁!味道仲好好添!
滑蛋做得非常完美!充滿蛋香!
意式紅飯,酸酸地非常開胃,而且飯粒晶凝通透!
煙腩,白菌,溫泉蛋芝士汁燴意大利鮮蛋麵
鮮蛋麵超香蛋味!意大利蛋麵掛滿芝士🧀醬汁!加埋 完美嘅溫泉蛋Yummy!
加埋甘香嘅煙腩和白菌好快就K.O.咗佢😋⋯⋯
朱古力麻糬梳乎厘班戟🥞
超幸福!
頂層朱古力麻糬煙煙韌韌增加不少口感!
側邊鋪滿左香脆嘅果仁!
來自北海道嘅軟雪糕🍦非常香滑充滿奶香!
淋上香甜嘅朱古力醬!
一款甜品多種享受🥰🥰⋯⋯
石板街牛乳刨冰🍧
刨冰製作成雪花入口即溶⋯⋯
口感細膩😘⋯⋯
甜而不膩🥰⋯⋯
石板街用棉花糖同果仁製成口感超正!
頂層有雲呢拿雪糕和朱古力,中層仲有朱古力忌廉非常有層次!
淋上香甜嘅朱古力醬Yummy😘😘⋯⋯
香橙咖啡