2020-11-15 318 浏览
星期六晚放工约左朋友西环饮酒,行行下无意中发现呢间居酒屋 入到去,场内的气氛非常好,墙身贴满好多酒既贴纸,装修都比我感觉好有日本feel,不过铺头唔系好大,枱都唔系太多,呢到就适合同2-4朋友倾下计,吹下水 楼面妹妹们都忙于热情地招乎客人,入到去已经有好几枱客,同楼面妹妹有讲有笑,应该系熟客仔。当我们坐低,应该是店内其中一位老板,非常热情地推介店内介绍的串烧。去居酒屋 唔饮酒 点对得住自己,嗌左杯梅酒饮拎黎送串烧食。68蚊一杯烧白鳝(鱼皮香脆,鱼肉肥美嫩滑) 鸡心串 ( 好烟韧非常好吃,而且好香口,食完都忍唔住要再要叫多2串) 鸡肝(第一啖咬落去好粉,好嫩口,重要系粉红色)串烧鸡肾 (烧得好香,够爽口) 生蚝(有d红色既蓉,葱花,加埋厨师自己调教既酸汁 酸酸地 好好味,易入口,唔错既选择) 翠肉瓜(大大旧,咬落去好juice,值得推介) 鸡皮(呢个值得一试,一咬落去sousou声,脆得黎又香口) 鸡胸软骨(非常爽口,脆卜卜,烧得出色,加上我本人中意食软骨位) 烧牛舌(外脆内嫩,烧得唔错) 烧冬菇(干左小小,但都接受到既) 整体黎讲,食物唔错,有心机,厨师落盐控制得好好,唔会偏咸/无味可
星期六晚放工约左朋友西环饮酒,行行下无意中发现呢间居酒屋

烧白鳝(鱼皮香脆,鱼肉肥美嫩滑)

鸡肝(第一啖咬落去好粉,好嫩口,重要系粉红色)
串烧鸡肾 (烧得好香,够爽口)

翠肉瓜(大大旧,咬落去好juice,值得推介)

鸡皮(呢个值得一试,一咬落去sousou声,脆得黎又香口)

烧牛舌(外脆内嫩,烧得唔错)

烧冬菇(干左小小,但都接受到既)

整体黎讲,食物唔错,有心机,厨师落盐控制得好好,唔会偏咸/无味可以食得到食物既鲜味。唯一可以改善既系烧冬菇
梅酒
翠肉瓜