2023-12-05
太子仲有好多日式小店,今日拣咗呢间居酒屋,主打食刺身,串烧,仲有好多日本酒俾大家选择餐厅以木系装修为主,好有屋企家庭嘅感觉,虽然座位唔多,但枱与枱之间都好阔落✨元气蒜头渍$38蒜头食完完全唔会有口气,味噌腌制得好入味✨紫菜芥末八爪鱼$58八爪鱼好新鲜,爽口弹牙,芥末唔会太攻鼻,同紫菜一齐食系两种口感✨火灸明太子$78明太子咸香味十足,呢款小食用嚟酒就一流✨咸蛋蟹羔玉子烧$88玉子烧蛋味好重,甜甜地加味淋一齐整,玉子嘅质地好滑,里面仲有好浓郁嘅蟹羔,系必点推介✨厚切牛舌芯$68师傅火候控制得非常好,烧得好香口,而且充满肉汁,牛舌颜色仲好粉嫩,非常厚切,爽口弹牙,一啲根都无✨南蛮炸鸡$78同炸鸡好似像,南蛮炸鸡的外皮淋上酱油,但口感亦都香脆,炸鸡吃起来非常的软嫩多汁,肉质也比较纤细✨烟腩肉秋葵串$48估唔到秋葵加腩肉个口感系咁清新,秋葵嘅口感可以解到腩肉嘅油脂感,食落无咁重罪恶感✨烤紫苏三味鸡肉丸串$48鸡肉里面有肉汁,鸡肉丸串烧到每边金黄色,配合埋三味酱汁一齐食,好creamy✨「素」牛蒡素肉丸串$38用植物肉整成嘅肉丸,食素嘅人士又多一个选择,加上烧汁同食真猪肉冇分别✨薯上白雪$58日
✨元气蒜头渍$38
蒜头食完完全唔会有口气,味噌腌制得好入味
✨紫菜芥末八爪鱼$58
✨火灸明太子$78
明太子咸香味十足,呢款小食用嚟酒就一流
✨咸蛋蟹羔玉子烧$88
✨厚切牛舌芯$68
✨南蛮炸鸡$78
✨烟腩肉秋葵串$48
✨烤紫苏三味鸡肉丸串$48
✨「素」牛蒡素肉丸串$38
✨薯上白雪$58
日本甜薯上边,加上一球雪糕🍦,有冰火交融嘅感觉,日本番薯最正超甜,雪糕有淡淡的绿茶味道
✨蒜蓉烧室津生蚝$88
生蚝大大只好新鲜,肉质好creamy,加埋蒜蓉一齐烧更加惹味
✨蟹肉蟹羔甲罗烧丼$108
蟹膏,蟹子,鹌鹑蛋,蟹肉配搭加埋一齐食好creamy,蟹膏味好浓好新鲜,樱花虾香味好突出,配合埋日本珍珠米一齐食最夹