2016-10-03 346 浏览
Pan de pain自开业之后就有唔少食家去帮佢宣传,见佢讲到系日本手做嘅松饼店,我同朋友有晚放工后都忍唔住去朝圣一下一去到门口见到个牌写住逢星期一可享有89折优惠呀!我哋去果日撞唔正都冇办法啦~我哋被安排坐系面对住师傅烹饪嘅位置,可以直击整个过程。小丸子最中意望住人煮野食架啦~我哋经过一番筛选后就分别嗌左3款甜品,无错,我哋最中意食甜品当做正餐!Signature Strawberry Pancake睇外表真系好靓好吸引,外观影相就加哂分啦不过食落我就觉得好一般,Pancake冇想像中咁松软。如果佢加多一球雪糕,应该会好味好多,依家单靠cream同士多啤梨,有点儿drySouffle Pancake呢个疏乎厘pancake真系好好味,一放入口完成feel得到佢嘅蛋香味!好幸福嘅感觉~佢仲配以蜜糖同cream俾你,如果你想净食souffle pancake嘅原味就唔建议你加啦Chocolate French Toast呢个有意外惊喜,冇谂过佢会好味过strawberry pancake劲多!佢个french toast系煎得刚刚好,上面仲加左朱古力酱同movenpick嘅云呢拿雪糕!
一去到门口见到个牌写住逢星期一可享有89折优惠呀!
我哋去果日撞唔正都冇办法啦~

Signature Strawberry Pancake
Signature Strawberry Pancake
睇外表真系好靓好吸引,外观影相就加哂分啦

Chocolate French Toast
佢个french toast系煎得刚刚好,上面仲加左朱古力酱同movenpick嘅云呢拿雪糕!一冷一静放入口真系好好好好味!

而另外,我地仲嗌左detox water,见前排好多艺人都饮咁健康嘅排毒水,我地都贪得意嗌左黎试~
一饮,原来同饮水都冇咩分别,入面嘅生果其实都冇咩味,要$68试呢杯野饮有点儿名过其实~ 。。。真系冇下次~

整体其实都ok嘅,不过下次黎我就要check清楚会唔会又有优惠,因为就咁食一餐,都算几贵下~
2016-06-29