2017-12-27
每年都会来庆祝圣诞节,人地食西餐我就食日本料理今次系第三次黎啦!每次都无令我失望。餐厅环境好舒服,如果坐到寿司吧枱,仲可以边食边睇师傅整寿司。我自己叫咗一个正常menu以外的纳豆海鲜丼,佢成个set除左个丼之外仲有蔬菜沙律,渍物,大根面豉汤同最正嘅茶碗蒸成个set当然要食茶碗蒸先啦,因为味道淡所以要先食,才可以品尝到佢真正嘅味道。个茶碗蒸清甜又够滑,似饮紧蛋汤多啲👍🏻👍🏻之后就忍不住要食个丼,对于喜爱纳豆嘅人呢个一定要试,但纳豆嘅味道唔系个个人都接受到嘅,order前要谂清楚。个丼入要有切碎的刺身,好甜的三文鱼子,纳豆已经同饭搞拌好,每一啖都食到全部材料,而纳豆同饭系绝配,令成个丼提升不少!另外男朋友叫左个半份乌冬寿司定食,个定食有5件寿司,沙律,渍物,细天妇罗同冷/热乌冬,呢间寿司的特点系唔系用白饭整,系香港比较少见。食哂成个SET 之后唔好咁快走住,仲有个好好味的云呢拿雪糕,食埋先系呢餐一个完美嘅句号。
之后就忍不住要食个丼,对于喜爱纳豆嘅人呢个一定要试,但纳豆嘅味道唔系个个人都接受到嘅,order前要谂清楚。个丼入要有切碎的 刺身,好甜的三文鱼子,纳豆已经同饭搞拌好,每一啖都食到全部材料,而纳豆同饭系绝配,令成个丼提升不少!
另外男朋友叫左个半份乌冬寿司定食,个定食有5件寿司,沙律,渍物,细天妇罗同冷/热乌冬,呢间寿司的特点系唔系用白饭整,系香港比较少见。 食哂成个SET 之后唔好咁快走住,仲有个好好味的云呢拿雪糕,食埋先系呢餐一个完美嘅句号。