2015-09-04
今次试团购唔算好伏,但有反省,同大家分享下。朋友提议买呢个团购,团购介绍写到好吸引咁,话酒店级日式放题,谂住平平地试下。野食一般啦,款式选择唔算多,味道都系咁啦。前后两碟刺身,有少少求奇,刚送上黎系OK新鲜嘅,刺身都几厚切。但因为无冰底,刺身好快玩完。半个钟之后发生咩事,唔洗多讲。前后3 Round寿司都系OK嘅,一口大小易入口。军舰、鳗鱼寿司同花之恋都系唔错嘅,特别钟意鳗鱼芝士卷。团购客送嘅一人一件鹅肝多士,个人唔食鹅肝,但多士系几脆几好味嘅。盐烧鸡软骨正常,但部份烧得太㶶,带苦味。鸡翼又系㶶嘅...羊架都系㶶嘅...一口牛,算系比较好嘅出品,牛肉唔干,OK!盐烧牛舌配黑椒,不错吃。冻豆腐、炸生蚝、厚烧玉子正常同行嘅变态人狂叫炸物,真系唔怕食到喉咙痛,我只敢少试。天妇罗虾、蟹柳正常。忌廉薯饼唔错,够忌廉。一口芝士粒又几好味㖞,忌廉芝士炸左佢外脆内软。最爱嘅芝士年糕,烟韧年糕配爆浆芝士馅。香芋栗子饼又几好食,几香甜,有粒粒栗子,呢个有惊喜。团购客每人送一杯哈根大师,拣左最爱嘅士多啤梨味,呢个系全场嘅MVP。整体黎讲,野食系正常啦,寿司算唔错,系烧野唔太掂,件件都烧㶶。正价唔建议,有团购
鸡翼又系㶶嘅...
羊架都系㶶嘅...
一口牛,算系比较好嘅出品,牛肉唔干,OK!
盐烧牛舌配黑椒,不错吃。
冻豆腐、炸生蚝、厚烧玉子正常
同行嘅变态人狂叫炸物,真系唔怕食到喉咙痛,我只敢少试。
正价唔建议,有团购的话,大前题系﹕ 如果放题有两个钟或以上时限的话....
话说今行放题时间得个半钟,17:30食到19:00,佢上菜速度系正常嘅,收碟清理都几密。放题时间实在唔够,成件事好似打仗咁,一送上黎就食食食,直情冲锋陷阵咁,可能我食得慢啦,好彩有两位男士战斗力十足。今次之后,我决定以后以后唔会食时限得1.5hr嘅放题! 讲完!