2022-06-23
梦の丼是日跟家人去屋企附近食日本菜🥳 听闻佢啲刺身 好新鲜 作为第一次食生野既我都食到赞不绝口 的确使我大开眼界 👀1. 梦之丼 $298✔️必食推介 🔥✔️食材极之丰富 满足到我咩都想试下既欲望😍✔️还附加橙肉跟果醋 听店员讲要先饮啖果醋 再挤啲橙肉汁落去啲帆立贝到 更带出其鲜味🤩✔️食材包括- 三文鱼蓉+三文鱼子+帆立贝+牡丹虾+海胆+松叶蟹+右口鱼边✔️特别要赞佢既帆立贝 同埋 海胆 非常鲜甜可口 且好厚肉 一点也不吝啬👍一流✔️它的饭底都好正 是日本米加了日本酱油捞埋🥳有啲饭会有炭烧味 估计是火枪轻轻烧过🔥🤤 所以好特别 🤪非常可口同香2. 花锦鱼生丼 $188✔️饭底跟梦之丼一样 好入味!✔️当中食材更加多 且所有食材都切左粒 可以一口食咁多唔同种类既刺身 是很幸福既感觉🌸🤭✔️食材包括- 三文鱼 + 白身鱼 + 赤虾+ 右口鱼边+金蟹子 + 三文鱼子+樱花虾+ 蟹膏豆腐+ 青瓜+甜蛋+玉子渍 +松叶蟹+蚬肉✔️家人对佢赞不绝口🤤 esp 三文鱼子 系爆哂汁咁 好正✔️首次食玉子渍既我都觉得呢个食法好新鲜 😋蛋浆渗入去更好味😍3. 深海池鱼刺身$78✔️非常厚肉✔️新鲜到好弹牙爽口☺️4. 鲛𩻸鱼肝$
1. 梦之丼 $298
✔️必食推介 🔥
✔️食材极之丰富 满足到我咩都想试下既欲望😍
✔️它的饭底都好正 是日本米加了日本酱油捞埋🥳
2. 花锦鱼生丼 $188
✔️饭底跟梦之丼一样 好入味!
✔️家人对佢赞不绝口🤤 esp 三文鱼子 系爆哂汁咁 好正
✔️趁热一口食落去真是不能用文字表达它有几惹味😎
6. 蟹膏🦀️豆腐$48
✔️是入口即化既代表😏
✔️豆腐好细滑 烧了它既表面再食真是一试难忘☺️
✔️加埋蟹膏🦀同埋葱花 好够味 !
7. 左口鱼边寿司X2 $96
✔️高水准既寿司!
✔️一食落去就入口即溶🤤🤤
✔️口感一流 直头挑战紧我味蕾😁
✔️加埋啲木鱼丝 十分完美
总括嚟讲 呢到水准一流 ! 本来唔食生野既我就是怕食了唔新鲜既食物🤭 但系呢到却令我踏出新尝试 呢到啲食材又新鲜 也好惹味 是高档日式餐厅 🤭店员每碟菜都提供最好食嘅食法 仲介绍埋其他飞机直送✈️既食物! 今餐真系令我好难忘😏
单: