2023-07-31
之前食red chicken 既时候,经过见到呢间好日本feel既餐厅未入去,个vibe已经好正,入到去真系好似返咗日本咁野食方面都好正叫左两个味噌甲罗烧 ($88@)佢即场系你面前烧,好浓郁既蟹膏味,加上飞鱼籽,香葱,鹌鹑蛋,好smooth得黎,口感好丰富,再有青瓜丝配搭,唔会太腻!好正另外叫咗几款刺身,有选择困难唔紧要,佢会好认真推介,所以我地都系照跟金枪鱼刺身 ($168)三文鱼籽刺身 ($128)生蚝刺身 ($98@)赤贝刺身 ($168@)重点推介,个生蚝好得,岩手县黎架!果然系今日精选,大大只又新鲜,配萝卜蓉,突出佢嘅鲜味!赤贝,又系好新鲜,好弹牙,真系啱啱开架!另外朋友想食啲饱肚啲既,叫左几款寿司三文鱼寿司 ($88)帆立贝寿司 ($98)穴子寿司 ($98@)穴子呢个真系必叫,烧到脆脆地!但系啲肉仲系软绵绵!坚,系我食过既穴子数一数二!清酒煮蚬 ($128)大大只既蚬,配埋面豉汤,有淡淡清酒味,送酒一流西京烧 ($188)又系烧得好好食!唔会过火,而皮脆肉滑!推介!黎得咁既地方,梗系唔少得酒一杯highball with palm, 一杯draft beer ($78@
未入去,个vibe已经好正,入到去真系好似返咗日本咁
野食方面都好正
叫左两个味噌甲罗烧 ($88@)
金枪鱼刺身 ($168)
三文鱼籽刺身 ($128)
生蚝刺身 ($98@)
赤贝刺身 ($168@)
赤贝,又系好新鲜,好弹牙,真系啱啱开架!
另外朋友想食啲饱肚啲既,叫左几款寿司
三文鱼寿司 ($88)
帆立贝寿司 ($98)
穴子寿司 ($98@)
清酒煮蚬 ($128)
大大只既蚬,配埋面豉汤,有淡淡清酒味,送酒一流
西京烧 ($188)
又系烧得好好食!唔会过火,而皮脆肉滑!推介!
黎得咁既地方,梗系唔少得酒
一杯highball with palm, 一杯draft beer ($78@)
送野食,真心一等一!