2023-11-02
烧肉火蔵之前食过佢哋ELEMENTS 嘅分店,觉得佢哋嘅烧肉质素唔错👍🏻今次见到佢哋喺启德AIRSIDE开咗新分店当然要过嚟试吓啦!今次过嚟叫咗佢哋几款「未来牛」菜式同烧肉,味道同肉质都非常出色~其实「未来牛」系日本国产牛,唔系合成嘅肉或者植物肉嚟㗎😂 「未来牛」比起传统和牛食落冇咁油腻,油脂比较平均,同时都有入口即溶嘅感觉🐮-前菜叫咗系泡菜拼盘,里面有3款开胃泡菜,好开胃👍🏻之后就系慢煮未来牛沙律,真系开启咗一个新嘅味觉体验,未来牛肉质好嫩滑同时带点油香,配上新鲜嘅蔬菜同埋特制嘅沙律酱,味道好协调,令人回味无穷。-未来牛蒸笼可以食到牛肉最本身嘅原味同肉质,好考肉质本身靓唔靓。未来牛虽然用咗蒸嘅方法,但保持度肉质鲜嫩多汁,加上啲蒸笼底部嘅汤汁,令味道更加浓郁。-跟住就到最期待嘅烧肉啦~牛舌盛合提供咗2款牛舌,厚切牛舌好juicy肉质嫩滑。旬之野菜未来牛烧肉盛合可以一次过试晒多款不同部位嘅牛肉,牛肉肉质鲜美多汁,唔会好油腻,配埋蔬菜一齐食真系一流😋-芝士咖哩未来牛伴法包同吉列未来牛串系另外两款令人惊艳嘅菜式。芝士咖哩同牛肉估唔到几夹,法包仲可以点埋咖哩汁一齐食添🥖每一啖都带来满满嘅满足感
芝士咖哩未来牛伴法包同吉列未来牛串系另外两款令人惊艳嘅菜式。芝士咖哩同牛肉估唔到几夹,法包仲可以点埋咖哩汁一齐食添🥖每一啖都带来满满嘅满足感。吉列未来牛串里面系牛肉碎整成嘅,虽然系油炸但系唔会太油腻,保持到牛肉汁几juicy。
最后,仲叫咗未来牛石锅拌饭。未来牛石锅拌饭将烤好的牛肉同蔬菜丝混合,搭配埋香喷喷嘅米饭同韩式辣酱,每一啖都充满浓郁嘅味道。