2021-06-09
去湾仔接男朋友收工,为左奖励佢辛劳工作,拣左间近佢公司嘅高质日本餐厅😋餐厅位于QRE plaza 26楼,一出䢂就见到好大个鱼缸,养左好多生猛海鲜,餐厅座位宽敞,每枱之间隔有一定距离,多人嘅话仲可以book房添,更加有私隐度餐牌上超多选择,见附近好多人叫海鲜,同埋侍应推介我地试个矶煮鲍鱼,我地拣左有齐2样嘅二人套餐🌟精选套餐 $288/位🔹时令野菜沙律野菜新鲜爽口,配有芝麻酱同蟹籽,冇咁单调🔹刺身三款 / 新鲜南非矶煮鲍鱼每件刺身加左柠檬汁,食落更鲜甜,完全唔洗蘸豉油/wasabi鲍鱼系呢度嘅招牌菜之一,用矶煮汁慢煮5个钟而成,入味得黎有弹性🔹面鼓汤🔹活鲜蟹鲍鱼汁焗饭(两位起)卖相一流,用staub铸铁锅新鲜热辣盛上,鲜活蟹同花甲下面系索晒矶煮鲍鱼汁嘅珍珠米饭蟹肉鲜甜,餐厅细心地提供埋迷你叉同胶剪方便我地食蟹,花甲肉嫩多汁,焗饭同矶煮鲍鱼味道一样,加左超幼细姜丝,有少少饭焦,层次丰富🔹是日甜品第一次食乌龙茶果冻,好有新鲜感,清甜得黎好浓茶味,解腻一流整体食材高质,如果可以平多少少/前菜份量大啲就更好
🌟精选套餐 $288/位
🔹时令野菜沙律
野菜新鲜爽口,配有芝麻酱同蟹籽,冇咁单调
🔹刺身三款 / 新鲜南非矶煮鲍鱼
🔹面鼓汤
🔹活鲜蟹鲍鱼汁焗饭(两位起)
🔹是日甜品
第一次食乌龙茶果冻,好有新鲜感,清甜得黎好浓茶味,解腻一流
整体食材高质,如果可以平多少少/前菜份量大啲就更好