2022-06-09
去日本嘅时候食过即㓥即烧嘅炭烧鳗鱼饭,风味十足,一试难忘!估唔到原来香港都有得食呀~餐厅由日本师傅主理,除咗鳗鱼菜式之外,仲有提供各类型嘅日式菜式。不得不提嘅仲有餐厅服务水平超高,每一个员工都超热心!令食客宾至如归,真系好似去咗日本咁样🇯🇵鳗鱼重$420可选择蒲烧或白烧鳗鱼,我就拣咗蒲烧,烧汁甜甜地好惹味!另外仲配配有茶碗蒸、小钵、日式清汤及白饭。鳗鱼即刻炭烧出来,散发微微炭香味,外皮脆,肉质软又唔会散,无腥味。落埋山椒粉就更加惹味!豚肉角煮$180豚肉加埋萝卜、荷兰豆、香菇,满满一大碗分量超多!索晒啲甜甜地嘅酱汁好入味。淡路洋葱串$40必食之选❤️我本来系唔钟意食洋葱嘅,但系呢个洋葱串真系超级无敌甜!未食过咁甜嘅洋葱啊🧅鳗鱼厚烧玉子$150玉子蛋香十足而且够晒滑溜,中间仲要包住鳗鱼添~和牛串$140肥瘦适中,牛味浓郁,好香口。鸡胸肉紫苏卷$50健康之选,紫苏叶味道好出~豚肉芦笋卷$50豚肉包住芦笋,呢个组合系绝配!好惹味白烧鳗鱼串$110皮脆肉嫩,我都系第一次食白烧,冇烧汁都一样咁香~鳗鱼肝串$150口感有少少似鸡肝,味道有少少甘~几特别。
鳗鱼重$420
豚肉角煮$180
淡路洋葱串$40
鳗鱼厚烧玉子$150
玉子蛋香十足而且够晒滑溜,中间仲要包住鳗鱼添~
和牛串$140
肥瘦适中,牛味浓郁,好香口。
鸡胸肉紫苏卷$50
健康之选,紫苏叶味道好出~
豚肉芦笋卷$50
豚肉包住芦笋,呢个组合系绝配!好惹味
白烧鳗鱼串$110
皮脆肉嫩,我都系第一次食白烧,冇烧汁都一样咁香~
鳗鱼肝串$150
口感有少少似鸡肝,味道有少少甘~几特别。