2023-07-17 307 浏览
🇯🇵日本直送冰砖刨冰🍧咸食甜品同样有惊喜.ᐟ 💕升降云朵装修☁️呢间Dessert Cafe食物质素令我好惊喜😍 听日正式对外开放! 咸甜都岀色💕天花板吊落嚟嘅升降云☁️好顶瘾😆望咗成个下午✨系炎炎夏日大家见到一定心心眼嘅刨冰!!! 🍧好癫🤤刨冰系日本直送,有6款拣,仲有超多甜品,去几次先试得哂,仲有联乘THE BAKERISM嘅限定甜品_____________<🍧刨冰>✧ 芋泥芋圆牛乳刨冰 $98💜最喜欢呢款!! THE BAKERISM嘅芋泥😋好rich!!! 好香嘅芋泥! 芋圆牛乳刨冰,奶香味浓🥛芋圆好多又好有咬口✧ 草莓芝士蛋糕刨冰 $118呢款都正🍓自家制草莓果酱&奶酱,食到入面有芝士蛋糕🍰又有好多士多啤梨粒🍓同饼干crumble碎😋不会太甜✧ 宇治金时刨冰 $98🍵抹茶呢款相对冇咁特别,一般水准~抹茶味够浓,入面有红豆🫘上面有丸子🍡_____________<🍔咸食>✧ 大阪烧酸种面包 $138 (加蛋$15)超级大推呢款👍🏻👍🏻👍🏻必食😍酸种面包唔会太硬,非常之脆口有种煎炸过嘅感觉✨大阪烧酱同带子、炸虾🍤好夹,加埋只煎蛋🍳味道一流✧蒜香明太子

<🍧刨冰>
✧ 芋泥芋圆牛乳刨冰 $98

✧ 草莓芝士蛋糕刨冰 $118

✧ 宇治金时刨冰 $98

<🍔咸食>
✧ 大阪烧酸种面包 $138 (加蛋$15)
超级大推呢款👍🏻👍🏻👍🏻必食😍

✧蒜香明太子樱花虾配珍寳带子意粉$138 (加蛋$15)
呢款都够浓明太子味,珍寳带子有2粒!

✧ 浦烧鳗鱼汉堡 $148
面包带牛油香,软熟而且煎过香口,鳗鱼几大条厚肉✨薯条香脆,本身有调味😋

<🍦甜点>
✧ 北海道雪糕筒 - 特浓黑芝麻囗味 $30
真系超级浓黑芝麻味😭食完好幸福🖤推荐!!

✧ THE BAKERISM - 可丽露 $45
对我来说普通~

✧ 椰子桂花冰沙 $78
呢款好正!! 滑捋捋嘅椰子啫喱🥥感觉,带有桂花香甜,估唔到几match💕

<☕️饮品>
✧ Latte $40
✧ Espresso Tonic $40
✧黑芝麻鲜奶 $44

📍LAB ZERO - Dessert Cafe
Shop B, G/F, 68 Kimberley Road, Tsim Sha Tsui Tsim Sha Tsui, Hong Kong