⌇丸 目 背 脂 煮 干“ 🍜 ” 特制背脂煮千沾麺 ( $ 9 8 )- 背脂、味玉、叉烧沾麺汤底系浓郁既鱼汤,加上特制既背脂酱汁,非常浓烈,味道较重,重口味既仲可以叫几倍背脂令汤底更加浓厚!而且特别既系加咗柚子平衡油腻感,好香好开胃,味道较丰富突出!粗面弹牙有咬口,挂汤力都几好,角切叉烧份量都几多,肥瘦适中,淋得你非常入味!“ 🌶 “ 海老辛酱背脂煮干沾麺 ( $ 1 0 8 )- 背脂、味玉、叉烧辣度可以自己选择 拣左小辣吾系太食得倒辣既我都食得晒成碗!海老辛酱既汤底加上满满既辣椒油同七味粉味道更加浓郁!而叉烧都系角切叉烧,份量一样非常足够,索左微辣既汤底更加开胃好食!“ 🍈 “ 静冈蜜瓜梳打 ( $ 1 8 ) “ 🍵 “ 静冈绿茶可乐 ( $ 1 8 ) 系东京拉面过江龙第一间系香港开既分店,佢最出名既当然就系用浓厚既猪背脂油熬制既汤底,相信重口味既朋友一定会钟意,不过就吾建议钟意较清淡既朋友尼试,确实系几重口味几浓郁!背脂煮干拉面既起源系日本既寒冬,用厚厚既油脂可以保存住汤底既温度,汤底加入猪油,热量大增亦更加保暖!我自己都第一次试背脂汤底,第一次食的确吾系太习惯!不过香港
⌇丸 目 背 脂 煮 干
“ 🍜 ” 特制背脂煮千沾麺 ( $ 9 8 )
- 背脂、味玉、叉烧
特制背脂煮千沾麺

“ 🌶 “ 海老辛酱背脂煮干沾麺 ( $ 1 0 8 )
- 背脂、味玉、叉烧
海老辛酱背脂煮干沾麺

“ 🍈 “ 静冈蜜瓜梳打 ( $ 1 8 )
“ 🍵 “ 静冈绿茶可乐 ( $ 1 8 )

系东京拉面过江龙第一间系香港开既分店,佢最出名既当然就系用浓厚既猪背脂油熬制既汤底,相信重口味既朋友一定会钟意,不过就吾建议钟意较清淡既朋友尼试,确实系几重口味几浓郁!背脂煮干拉面既起源系日本既寒冬,用厚厚既油脂可以保存住汤底既温度,汤底加入猪油,热量大增亦更加保暖!我自己都第一次试背脂汤底,第一次食的确吾系太习惯!不过香港以背脂主打既正宗日本拉面店极少,亦值得一试!

丸目背脂煮干
🍜旺角通菜街74号地舖