2023-03-06
日本过江龙面屋肉燥干拌面名店正宗东京捞面/限定恋之味粉红咖哩📍 麺屋こころ𝑲𝒐𝒌𝒐𝒓𝒐 𝑻𝒐𝒌𝒚𝒐 𝑴𝒂𝒛𝒆𝒔𝒐𝒃𝒂🧭 湾仔轩尼诗道68号新禧大厦地下C号舖💰人均消费: HKD200见到 #麺屋こころ @kokorohkg 的卖相已经劲想食!面类选择主要都系捞面,除咗捞面,仲有一啲小食!捞面佢有教你食咗三份一之后,加啲黑椒落去再试下,再食多三份一大啲醋落去!Let’s gooooo⭐️正宗全料东京捞面 $109𝑷𝒓𝒆𝒎𝒊𝒖𝒎 𝑻𝒐𝒌𝒚𝒐 𝑴𝒂𝒛𝒆𝒔𝒐𝒃𝒂全料捞面有叉烧,生蛋黄,辣肉碎,糖心蛋,紫菜,葱花,韭菜,竹笋,紫菜碎,鱼粉同小麦面,劲多料!叉烧同糖心蛋都几好食,捞起食落去都几复杂,因为太多料😂 但食食吓开始有啲咸!之后加咗黑椒冇乜大分别,但最后加咗醋就好唔同,成碗嘢冇咁腻,有种fresh咗嘅感觉!整体算唔错!🆗恋之味粉红咖哩炸鸡捞面 $129𝑷𝒊𝒏𝒌 𝑪𝒖𝒓𝒓𝒚 𝑲𝒂𝒓𝒂𝒂𝒈𝒆 𝑴𝒂𝒛𝒆𝒔𝒐𝒃𝒂 本来想叫普通咖喱炸鸡,但佢话未有,不过有特别版粉红色咖哩😂 Oh my goodness!! 佢个卖相真系好少女😂😂😂 其实配料差唔多,不过叉烧变咗炸鸡,个咖哩的确识落同平时差唔多,但冇好
正宗东京捞面/限定恋之味粉红咖哩
📍 麺屋こころ𝑲𝒐𝒌𝒐𝒓𝒐 𝑻𝒐𝒌𝒚𝒐 𝑴𝒂𝒛𝒆𝒔𝒐𝒃𝒂
🧭 湾仔轩尼诗道68号新禧大厦地下C号舖
💰人均消费: HKD200
⭐️正宗全料东京捞面 $109
𝑷𝒓𝒆𝒎𝒊𝒖𝒎 𝑻𝒐𝒌𝒚𝒐 𝑴𝒂𝒛𝒆𝒔𝒐𝒃𝒂
🆗恋之味粉红咖哩炸鸡捞面 $129
𝑷𝒊𝒏𝒌 𝑪𝒖𝒓𝒓𝒚 𝑲𝒂𝒓𝒂𝒂𝒈𝒆 𝑴𝒂𝒛𝒆𝒔𝒐𝒃𝒂
本来想叫普通咖喱炸鸡,但佢话未有,不过有特别版粉红色咖哩😂 Oh my goodness!! 佢个卖相真系好少女😂😂😂 其实配料差唔多,不过叉烧变咗炸鸡,个咖哩的确识落同平时差唔多,但冇好浓嘅感觉,不过好厚!炸鸡几好味!呢个比东京捞面更加咸,真心over咗!但最后加咗醋又系去咗另一个层次,好食好多!
⭐️鸡软骨饺子 $39
𝑪𝒉𝒊𝒄𝒌𝒆𝒏 𝑺𝒐𝒇𝒕-𝒃𝒐𝒏𝒆 𝑫𝒖𝒎𝒑𝒍𝒊𝒏𝒈𝒔
本身叫鸡皮饺子,又系未有,所以叫咗鸡软骨饺子!个皮好薄,咬落去好脆,你话好鸡软骨又唔系,但系味道都唔错!
🆗日升啤酒 $58
𝑹𝒊𝒔𝒊𝒏𝒈 𝑺𝒖𝒏 𝑷𝒂𝒍𝒆 𝑨𝒍𝒆
整咗两支Pale ale,越饮越苦,唔适合晏昼饮😂😂
其实捞面嚟讲我觉得系唔错,但的确偏咸,如果食开淡口味未必适合!但加咗醋之后的确好食
#MFJ湾仔 #MFJ日本菜
#mfoodjournal #foodie #hkfoodie #foodblog #hkfoodblog #japanesefood #japanesecuisine
#相机食先 #湾仔美食 #日本菜