2018-12-15
宜间系日本🇯🇵过江龙黎香港开分店,平日已经差不多满座,大家记得要book位呀!格局环境都好似日本嘅餐厅,大厅旁边就好似日本居酒屋咁,我好好彩咁可以坐居酒屋果D房仔。✌️宜度除左有美食,仲可以玩游戏,见到有位食客玩游戏(玩分半钟好似),佢好厉害,夹到咁多海鲜。《蟹肉蟹膏烧》$78🦀食左一次真系番唔到转头,会想再叫多个。一开始侍应会帮我地加啲酒汁,之后慢慢烧到熟,就可以加自己钟意既汁,我就加左蒜蓉牛油。建议先试食少少,食下D鲜味,之后先加汁。蟹膏超多,仲有真蟹肉,蟹肉蟹膏既鲜味加埋蒜蓉牛油,真系好甘香鲜甜。《精选刺身并盘》$178有三款刺身,今次分别系三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼。师傅会因应供应以决定三款嘅刺身,如果有啲乜嘢唔想食嘅可以预先提出。呢度嘅刺身够晒新鲜,好肥美。《芝士意粉+明太子》$156叫咗个二人份量嘅芝士意粉加明太子,本身以为剩系得意粉原来仲有虾同蟹作为配菜。有啲卡邦尼嘅感觉,但个芝士味🧀Rich好多,虾好新鲜,好抵食。《盐烧味噌渍鲑鱼腩》$58三文鱼腩部位特别多脂肪,食落去有啲滑滑地嘅感觉,口感一流,入口即溶。虽然系盐烧,但如果落少一点盐,就完美啦!《蒜蓉牛油味烧大带子》$48呢
《蟹肉蟹膏烧》$78🦀
呢个一定要叫,CP值超高!一个带子壳上有三粒带子,每一粒嘅带子嘅口感都唔一样,带子加上蒜蓉牛油,令人回味无穷。
《大葱鸡串》$24
个人认为芦笋豚肉串比起大葱鸡串更加好食,薄薄嘅豚肉包住芦笋,而芦笋能够保持水份,食落去比较爽。相对地,大葱鸡串会比较干身,所以较为逊色。
宜度服务态度都不错,即使侍应十分忙碌,但对客人仍然保持笑容。👍