2024-06-20 23 浏览
今日去铜锣湾行街街,行到攰攰地揾个地方坐低食啲小食饮下野抖抖😌咁岩见到甘味处镰仓,终于都系日本开到黎香港😍即刻入去坐低食蕨饼🤤🤤甘味处镰仓主打蕨饼😋仲有刨冰同野饮,夏天食下饮下消暑一流🤩镰仓原味蕨饼蕨饼好鬼烟靭软糯🤤裹满香气十足既黄豆粉,再淋上甜而不腻既冲绳黑蜜🤤真不愧为系呢间舖既招牌👍🏻草莓乳酪🍓🥛饮到一粒粒草莓系入面,一啲都唔酸😋甜甜既草莓加埋微酸既乳酪,好适合夏天😋生草莓刨冰🍧用日本直送既天然水制作,唔怕啲刨冰唔干净食到肚仔痛😣刨冰整出黎好似雪咁洁白软绵😍入面仲有鲜甜既粒粒草莓增加层次口感😋🤑 人均消费:~$80🤩 推荐指数:8 / 10📍 餐厅资料:甘味处镰仓 (希慎广场) (铜锣湾)铜锣湾轩尼诗道500号希慎广场URBANHOOD B1楼B101A号舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜欢我的食评请Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #

甘味处镰仓主打蕨饼😋仲有刨冰同野饮,夏天食下饮下消暑一流🤩

草莓乳酪🍓🥛

生草莓刨冰🍧
草莓乳酪  &  生草莓刨冰

🤑 人均消费:~$80
🤩 推荐指数:8 / 10
📍 餐厅资料:甘味处镰仓 (希慎广场) (铜锣湾)

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #铜锣湾美食 #刨冰 #蕨饼 #甘味处镰仓
草莓乳酪  &  生草莓刨冰