2019-09-24
好想食日本菜,上网睇完觉得呢间环境好靓,就带埋男朋友入嚟食啦!一入到去好有日本风情,简直好似去咗日本嘅居酒屋咁样,环顾四周,见到好多唔同日本酒,仲有几格大鱼缸,有唔同新鲜嘅海鲜,觉得呢度嘅装修好有心思,令我谂翻起喺日本开心嘅时光~首先我哋叫咗个「寿司盛$328」有三文鱼、鲜带子、甜虾、鱼子、吞拿鱼、左口鱼、青瓜小卷,非常丰富!😍之后我哋叫咗个「花鱼一夜干$160」,卖相非常吸引,外皮烧至金黄色,非常均匀,咬落去肉质鲜而实。🤤「香蒜牛舌$88」,令我非常有惊喜,呢个牛舌绝对系我食过最好食嘅!咬落去软腍,味道十足,外皮仲有少少脆脆地,口感非常好!😝😝「紫菜海胆天妇罗$98」,第一次食海胆天妇罗,海胆汁完美地包住喺紫茶入面,一咬落去,啲汁蜂拥而上,海胆又鲜甜,十分满意!😛黎到重头戏「虾味噌甲罗烧」系呢间铺头嘅招牌菜,浓浓蟹膏布满喺蟹盖上面,放喺𬬻上面烧一烧,蟹膏更加入味!另外,我哋仲叫咗帆立贝同埋沙巴,都好鲜甜!😋「土佐豆腐$48」有啲似台湾嘅木鱼炸豆腐,同样有非常脆卜卜嘅外皮,入边包住软滑嘅豆腐!😙总括而言,呢度非常适合三五知己过嚟食日本菜,制作好正宗,选择多,环境好舒适阔落,值得一食!😎