南瀛水產

Nan Ei Sui San
2024-06-03 112 浏览
日本风情之《南瀛水产》餐厅位置非常方便,餐厅有日式居酒屋feel,而且有VIP房,职员介绍menu时有讲食材每日由日本直送,所以好新鲜,蟹味噌甲罗烧:蟹膏、蟹肉、蟹籽,份量十足,仲有只鹌鹑蛋,职员会帮手烧,将所有材料混合,烧完已经好香,入口蟹膏咸香鲜甜,口感软绵。东瀛五点盛:油甘鱼腩、三文鱼、牡丹虾、拖罗、带子,摆盘十分美观,刺身色泽亮丽,入口全部好新鲜。 云丹蚧肉卷:同样摆盘美观,蚧肉卷面头既海胆都多算,而且师傅唔会包得太大旧、一啖一小口,味道丰富。炸池鱼仔:平时叫既池鱼都系细细条,但今次有惊喜,全部都大条,而且可以整条连头同骨食埋,炸得唔干,咬落中间仲有少少湿。香蒜牛舌:牛舌算厚,蒜味几出,咬落十分软熟,唔同平时爽口既感觉,好香口。松叶蟹海胆釜饭:松叶蟹海胆釜饭同样职员会帮你捞好,樱花虾作配料,松叶蟹同海胆份量算多,三者捞后一齐食,味道有层次。
日本风情之《南瀛水产》

蟹味噌甲罗烧: