同朋友甘岩系深水埗行街 ,平时最中意食日本野既我当然睇下边到有日本菜食下,就系附近比我发现到间新开既(保食屋),店面已经痴左好多美食图同餐牌价钱,而且好抵,就平平食个LUNCH啦,估唔到又真系又平又好味!   入到去店员服务态度好好,安排坐位及递上热茶.见到餐牌款式林林种种好多野都想食,见到图上的照烧鸡扒乌冬$55好吸引就试下佢啦!  过左一震野食都到晒,见到大大块鸡扒乌冬,鸡扒皮脆肉嫰咬落去完全唔老,好新鲜,没有雪藏味,乌冬爽口弹牙令我想食多碗. 另外店中仲有东洋风下午茶餐,食日本野又点少得豚肉烧饼$35,烧饼材料适中唔会太多面粉,食落唔会似食紧旧粉团甘.而且店长推荐的雪见蜂蜜厚多士$35点都要试下,个名改得甘得意,仲有所有餐都包埋野饮真系劲抵!令我深刻既系厚多士,外脆内软,内里夹住满满的红豆,切开中间以为系CREAM原来系雪糕同烧绵花糖,岩晒中意食甜野既我.  呢一餐以为自己去左日本,食物虽然便宜但并不普通,下次要试埋保食屋既小食,食完饭仲有甜品,一大享受!

烧饼材料适中唔会太多面粉,食落唔会似食紧旧粉团甘.