2021-04-09
太耐冇去旅行已经唔记得咗香港人嘅乡下-日本系点!所以今日我个friend就约咗我去一间装修好似身处咗喺日本嘅居酒屋食嘢!入到去墙身好多日本嘅poster天花又挂住好多充满日本feel嘅banner! 身为蚝怪既我,见到个风味焗蚝四食,即刻order左,分别有黑松露蒜蓉明太子酱同柚子酱四只味,四只都好足味,蚝又够大只饱满!蒜蓉大元贝,元贝好大粒,底下又有好多粉丝!嘢饮嘅分量有成1L,够晒我饮!清酒煮蚬只只都胀卜卜味道又够!嗌咗10几款串烧,款款都烧得啱啱好,调味又够,我个人推荐烧猪大肠、盐烧鸡翼、烧牛柳同埋烧牛舌!仲有个玉子肉松烧都好特别玉子同肉松意外地夹,配埋沙律酱我都encore左两条!我仲嗌咗一个胡麻酱豆腐沙律够晒大份可以中和下食咁多串烧嘅热气!