2016-04-29 570 浏览
一直好想试串烧放题 终于忙完有时间可以一尝所愿啦! 见佢openrice既食评唔错 就系云云既食店拣左佢试下一入到去就见到好靓既壁画 好有日本风情 座位亦好宽敞 同埋食呢d有火炉既野真系好惊迫 会好热架嘛 呢到就冇既情况 因为枱唔密麻麻 而且有大大部抽油烟机系上面 冇烟雾弥漫 唔错唔错餐厅之所以叫火山烧正正就系因为佢最大既卖点就系用日本既火山石作燃料 烧起黎特别唔同 又唔似平时咁大烟~ 个炉好细心咁分左三部份俾我地烧唔同既食物 职员亦会逐一讲解个炉点用餐具不得不提 佢系用似食生蚝既叉 系为左方便我地拎串烧既食物出黎 用叉中间个位对住竹签一推就得左 真系好贴心酱汁方面 佢枱面有烧汁、蜜糖、辣汁、七味粉、盐俾我地自己调味 个人就最中意个辣汁 够唒香同惹味 佢连盛酱汁个竹筒都好靓 贯彻日本feel到食物啦 佢既款式都几多 前菜、肉类、蔬菜、水果、海鲜样样齐~ 肉类就当然牛羊猪鸡都有啦 特别推牛柳粒、羊背肋、雏鸡!牛柳又大粒香又冧~羊背肋肉都一样 仲要用左香草 更加香~ 而雏鸡就系厨房会烧埋既 有半只架!肉质好嫩滑 香草味道都渗透到入肉入面~不过佢真系好大只 食完都几饱架之后讲海鲜 佢有生蚝架
雏鸡
之后讲海鲜 佢有生蚝架!! 又鲜又大只 抵食! 见佢既其他海鲜好似多春鱼呀、青口质素都咁好 真系忍唔住要加钱试埋佢既和牛海鲜拼盘~入面有大大只既鲍鱼、翡翠螺、手掌咁长既大虾同入口即溶既和牛串!全部都又鲜又甜!
生蚝
和牛海鲜拼盘
和牛粒
净系食肉唔得既 我地都有叫到蔬菜~ 佢既三色椒、冬菇同日本蕃薯都非常甜 真系惊喜
另外 都好推介食糯米鸡肉卷、玉子烧、芝士年糕同芝心丸 呢d都系普通放题少揾到既食物 而且芝士系列自己烧好衬热即刻食 流心咁真系好好味
芝心丸
糯米鸡肉卷
玉子烧
呢到本身既价钱系唔包饮品既 不过其实+$20就可以任饮 我觉得系值得加既 因为佢有支装既竹蔗茅根呀等等 出面饮都几蚊支啦 依家加少少钱就有得任饮㖞
食物咁多款我试唔唒亦都讲唔唒 整体黎讲 呢间真系冇令我失望 环境食物服务都好好 全程冇漏单 价钱亦成正比 想食串烧既话下次都会再帮衬
2016-04-27
  • 海鲜拼盘