2024-12-27
📍 「井燃食堂尖沙咀」喂喂喂,喺尖沙咀终于开咗分店啦!之前成日都要过去旺角食,今次终于可以喺尖沙咀公司附近可以食到,仲要一行过嚟就系,位于好出名食街嘅厚福街,舖头大大个招牌写住铺名,好有气势!听讲尖沙咀仲有限定,入到舖头睇发现餐牌多咗一张串烧嘅限定版面,但系大家记得5:30打后嘅时间先有,串烧其实都有八款,仲有一串系尖椒虾滑,几有新意✊不过今日食我自己最钟意食嘅✨明太子翠玉瓜,烧得好有汁,而且铺满咗厚厚嘅明太子,亦都唔会干身,大中小排列,劲搞笑🤭🤭✨月肝肝鳗鱼井+$45三文鱼籽原条鳗鱼,切到一块块铺喺饭面,超肥美厚肉,烧到外脆内juicy,而且非常有油香,鳗鱼嘅皮胶质好重,依个价钱可以食到鹅肝鳗鱼饭,喺尖沙咀来讲真心好平,推荐🩷轻轻烧灼两边,成金黄色入口即化,满满鹅肝鲜味🪿另外我仲加咗𩠌,叫咗30克嘅三文鱼籽🐟三文鱼籽的咸香味好适合捞饭🍚一啖饭上铺满满满的三文鱼籽,完全系幸福的声音🈵✨ A5牛牛牛卷和牛+炸蒜片+火焰既表现无论视觉上定系味觉上,己经系满分了💯而且每旧寿司上都有和牛🐮慢慢烧过,牛既脂油迫晒出嚟,充斥住喺个口入边!口感一流。✨鳗鱼玉子烧烧得表面阵阵焦香既玉子 灸香十足但依然
📍 「井燃食堂尖沙咀」
喂喂喂,喺尖沙咀终于开咗分店啦!
✨月肝肝鳗鱼井+$45三文鱼籽
轻轻烧灼两边,成金黄色入口即化,满满鹅肝鲜味🪿
另外我仲加咗𩠌,叫咗30克嘅三文鱼籽🐟
三文鱼籽的咸香味好适合捞饭🍚
一啖饭上铺满满满的三文鱼籽,完全系幸福的声音🈵
✨ A5牛牛牛卷
和牛+炸蒜片+火焰既表现
无论视觉上定系味觉上,己经系满分了💯
而且每旧寿司上都有和牛🐮
慢慢烧过,牛既脂油迫晒出嚟,充斥住喺个口入边!口感一流。
✨鳗鱼玉子烧
烧得表面阵阵焦香既玉子 灸香十足