2024-11-01
呢日响D2place 度行完市集,都差唔多7:00啦!个肚打晒鼓,好肚饿唔想行咁远周围揾食,最好就响番D2place度开餐啦😉想食日本野,就拣咗鮨乐,以前食过湾仔分店觉得都唔错今次点咗两个Set,附沙律,味噌汤,茶蒸碗另外再单点几款食物,食得好满足呀😋🌀香煎鹅肝配温泉蛋丼$138有三大件鹅肝架🤩好肥美,鹅肝煎得外脆内软,都几香,呢个价钱来讲都算系ok啦!珍珠饭再拌埋温泉蛋黎食都几唔错架😋🌀十贯丰洲寿司御膳 $198有10件寿司,每款都几新鲜👍🏻其中吞拿鱼、中拖都唔差,仲有个甜蛋我都好钟意😋配埋沙律,茶蒸碗,味噌汤,价钱算亲民,食完好满足不过呢度个醋饭就真系冇湾仔做得咁好🙄🌀蟹肉海鲜沙律🥗清新之选,材料好足,有蟹肉、豆腐、鱿鱼、北寄贝,车厘茄、青瓜、蔬菜新鲜爽甜,配埋个酸酸甜甜嘅沙律汁,又开胃又好食😋🌀樱花虾吉列寿司卷$55呢个我好钟意,好多樱花虾铺响面好香呀🥰吉列虾炸得唔错,食嘅时候都仲好香脆,呢个下次可以再点
想食日本野,就拣咗鮨乐,以前食过湾仔分店觉得都唔错
今次点咗两个Set,附沙律,味噌汤,茶蒸碗
另外再单点几款食物,食得好满足呀😋 🌀香煎鹅肝配温泉蛋丼$138
珍珠饭再拌埋温泉蛋黎食都几唔错架😋 🌀十贯丰洲 寿司御膳 $198
不过呢度个醋饭就真系冇湾仔做得咁好🙄 🌀蟹肉海鲜沙律🥗
清新之选,材料好足,有蟹肉、豆腐、鱿鱼、北寄贝,车厘茄、青瓜、蔬菜新鲜爽甜,配埋个酸酸甜甜嘅沙律汁,又开胃又好食😋 🌀樱花虾吉列 寿司卷$55
呢个我好钟意,好多樱花虾铺响面好香呀🥰
吉列虾炸得唔错,食嘅时候都仲好香脆,呢个下次可以再点