2021-09-24
呢间嘢开咗系淘大咁耐都未食过,见今日兴致勃勃就一于去试试😋 大概6点半左右去到间餐厅,但出面早已排紧队买票入座,大概都等咗6-7张枱嘅人先入到大概都要20-30分钟。中途啲员工仲要处理外卖单啊等等,所以令成个轮候时间较长。排到我地要系门口拣好买啲咩嘢食,然后比埋钱,职员就会帮你安排入座。入到去张枱大概系咁样,有纸巾、调味料,而等食物嘅机就要放上去个位到,方便职员送餐😋系等待食物嘅时间入面,我就出去自助bar到拎饭、沙律、汤、餐具等😝 沙律就有薯仔沙律同普通沙律,值得一提,薯仔沙律几好味,有惊喜。咁就冇咩特别,同埋有啲咸。叫咗个二人餐有日本A5佐贺牛个个餐$525个餐有牛脷、佐贺A5和牛、猪扒、牛膈肌同炸蕃薯条开始个热板都唔热,放落去好似慢煮紧啲肉.. 烧到2046🤣,所以后尾叫咗个职员帮我地换咗块板,好好多🤪 起码放落去系‘炸炸’声。日本A5佐贺和牛-食落好多油脂,好淋,食2-3旧ok嘅,但食多几旧就好油腻🤣厚切牛脷-味道都唔错,普普通通,无太大特别美国极黑豚肉-一开始比我地都比较生,然后自己落板整返熟,去到自己钟意嘅程度。-出奇地,呢个豚肉又几好味,唔‘鞋’之余又唔会太淋,口感刚刚好
咁就冇咩特别,同埋有啲咸。
叫咗个二人餐有日本A5佐贺牛个个餐$525
个餐有牛脷、佐贺A5和牛、猪扒、牛膈肌同炸蕃薯条
日本A5佐贺和牛
厚切牛脷
-味道都唔错,普普通通,无太大特别
美国极黑豚肉
-出奇地,呢个豚肉又几好味,唔‘鞋’之余又唔会太淋,口感刚刚好!
牛膈肌
-牛膈肌食落比起平时啲牛’烟银‘少少,但牛味都重,无咩太大特别🤪
炸蕃薯条
-而炸蕃薯条系岩岩炸起,所以食落热辣辣,好好味,放冻咗食就无咁好味(无咁甜同无咩味了)。
总括而言,呢间呢个价都ok嘅,平时想食铁板烧牛嘅都可以过嚟食,毕竟沙律,饭,汤任食,但呢个餐试完一次就满足了