2021-12-20 153 浏览
位于沙田嘅网红打卡店,今晚终于都有机会嚟探店喇🎉只系门口呢个打卡位,已经令我心心眼😍睇返餐牌,价钱对合理,而且内容亦都十分吸引,绝对call out 咗我既「选择困难症」😆场内布置以鸟笼及蓝色花花为主,每个角落都系打卡位,令人非常兴奋😆,趁仲未系繁忙时间,人少少就早啲入嚟四围打卡😝最令我估唔到嘅系饮品都非常多选择,而且配搭罕见😄松露鸡肉牛油果开面三文治~松露味非常浓郁,店家绝对冇吝啬!当中牛油果非常creamy ,熟成程度刚好,鸡肉切成一小粒,十分易入口,呢个菜式可以食得非常优雅😊和风牛肉烧汁旋转蛋包饭~蛋味非常香浓并且非常嫩滑,蛋汁既层次均匀,牛肉饭亦都非常够味,沾上烧汁更觉惹味。茉香红豆鲜奶绿茶配黑糖寒天~红豆、绿茶呢个配搭,绝对稳阵,加埋微甜嘅黑糖寒天,估唔到有画龙点睛之感!炭烧乌龙鲜椰奶黑芝麻配寒天~黑芝麻味非常浓郁,用上椰奶衬托非常特别!极推!特饮嘅杯盖都系一个特别嘅设计,可以开到好大,搅拌饮料至均匀,另外,馅料如红豆⋯⋯都可以更容易找出,不至浪费👍🏻
位于沙田嘅网红打卡店,今晚终于都有机会嚟探店喇🎉

只系门口呢个打卡位,已经令我心心眼😍

最令我估唔到嘅系饮品都非常多选择,而且配搭罕见😄