2024-09-30
经过上水中心揾餐厅医肚,正值下午茶时段见到呢间日系Cafe都有唔少人食,于是就试吓啦。餐厅门面光猛,干净企理估唔到餐牌都有好多选择,因为我哋都好肚饿,一人叫咗一份定食先,又好想食甜品,咁啱撞正下午茶时段可以拣份量较轻盈嘅迷你疏乎厘,满足到我哋想食甜品嘅心上菜速度都好快,首先就嚟咗个鳗鱼定食,套餐包咗汤日本茶同埋泡芙。鳗鱼盖饭原条上,大大啖食好满足,食落唔算好多骨,鳗鱼汁捞饭一流。我本身好钟意饮面豉汤,而佢系超足料落咗好多紫菜,正!芝士吉列猪扒蛋包饭可以拣配白汁或者咖喱,我哋今次试咖喱,甜甜地唔算太辣,啱我口味吉列猪扒入边有芝士拉丝,好邪恶出边天气落大雨,阴阴冻冻咁,好适合饮返壶水果茶,加配价$40份量都好多最后上埋甜品,芝士奶盖疏乎厘,非常有创意嘅料理,冇幻想过会配芝士粒同埋咸脆片,疏乎厘好香蛋味,有一球云呢拿雪糕。
餐厅门面光猛,干净企理
吉列猪扒入边有芝士拉丝,好邪恶