2022-11-17 41 浏览
以前读书嘅时候好中意去胜利道食嘢,有好多特式小店😍依家就Cafe林立,同友人拣咗一间日系小清新Peko Peko Eatery试试先🥗Spring Garden $118前菜款式极多,沙律都有6款,我哋就拣咗Spring Garden 有巴马火腿、桂花蜜瓜、蜜桃加无花果,配黑醋汁。沙律味道好清新,加埋黑醋汁,酸酸甜甜,好开胃😋🍝Seafood Pasta in Tomato Sauce $128蕃茄味劲浓郁,每条意粉都可以沾满茄酱😍仲有丰富海鲜,有蚬肉、青口、鲜鱿等等款款都鲜味十足,不错的🍖Pan-Seared Spain Pork Loin 呢款香煎西班牙猪鞍上枱时已经闻到好香,摆盘好吸引,表面微微烤焦,食落好香口。猪鞍肉质好嫩,配烧烤汁,好惹味。

🥗Spring Garden $118

🍖Pan-Seared Spain Pork Loin