2020-01-12
第一次黎呢间Coffee shop,虽然今日星期日tea time,都唔系等左好耐位就坐低左。整体环境都好舒适,十分干净,仲播住啲日文歌,超有去左日本既感觉!呢度系先比钱,再由员工送餐过黎。收银哥哥超nice同有礼貌,仲推介咗佢地既人气pancake,终是我就决定试一试!叫左个Roasted beef sandwich ($78) 同埋Caramel Banana Pancake ($75) 加一杯Mocha($45)。等左都唔算好耐,大概15分钟就送到!Mocha 4.5/5口感好滑,个朱古力味道都好特别,唔系冲剂个啲朱古力味,唔会好甜,值得一试!拉花图案都好特别,唔系普通个啲心形拉花,睇得出有花心思去拉!Roasted beef sandwich 4/5两份三文治加有沙律伴碟,睇落好似好细份,但食哂都几饱下!牛肉三文治咬落有层次,酱汁都好特别,包底系用丹麦toast,有烘过,但可能放左一阵,唔系脆卜卜个啲,包既口感系比较软熟,我几中意!同埋我最中意系沙律个酱,有啲甜甜的味道,似系用咗蜜糖芥末酱,几特别!Caramel Banana Pancake 4.5/5Pancake十分精致,
Mocha 4.5/5
Roasted beef sandwich 4/5
Caramel Banana Pancake 4.5/5
Pancake十分精致,有糖霜粉同焦糖酱装饰,好睇得黎又几好食!pancake做到外脆内软既感觉,加埋个Cream超好食!佢唔系出面个啲梳呼里pancake咁空气感,几有咬口,同埋比较足料,食左一块已经好有饱肚感。一个Tea黎讲叫一份加一杯野饮,绝对系已经好full!
最后呢度系有自助回收位,食完之后系要自己放返落去果度,所以系唔需要加一咖😆😆真系好抵食!估唔到呢间Coffee shop咁有惊喜!