2024-06-14
哥哥每次考完试,我都会同佢食餐好!考试放11点,一于去食哥哥想食好耐既 All Day Breakfast,顺便扮下文青!放学坐几个站港铁,去左位于 荔枝角工厂大厦入面既西餐厅 Pause It!虽然位于工厂大厦入面,但系装修好简约清新,有日系清新既感觉,令人好舒服,打卡一流!哥哥点左 AllDayBreakfast (全日早餐)!有 法兰克福肠 、烟肉、炒杂菇、煎蕃茄、沙律菜、酸种面包、茄汁豆,蛋仲可以自由选配 煎蛋/炒蛋/水波蛋,哥哥选左 「水波蛋」!水波蛋时间控制得好好,流心好靓!法兰克福肠又唔会好咸,哥哥一个人食晒都唔怕!沙律菜好新鲜。我最欣赏系面包!餐厅选用左酸种面包,口感真系特别唔同,别有一番风味!炒杂菇份量好多,多到我哋食唔晒!叹早餐,点可以无杯靓饮品? 呢间餐厅有拉花饮品 架!基本上有奶既饮品都可以拉花!哥哥就点左杯 NonCoffee系列既 朱古力!拉花图案随机,咖啡师整左只「可爱小浣熊」 ,难度比一般心心拉花高好多架!哥哥劲开心,不停话好可爱,唔舍得饮!我自己就点左burger 「牛肉烟肉汉堡芥末蛋黄酱配薯条」!成份餐都好厚!包好厚,好软熟;汉堡扒一样好厚好大块,
哥哥点左 AllDayBreakfast (全日早餐)!
水波蛋时间控制得好好,流心好靓!
法兰克福肠又唔会好咸,哥哥一个人食晒都唔怕!沙律菜好新鲜。
我最欣赏系面包!
成份餐都好厚!
包好厚,好软熟;
汉堡扒一样好厚好大块,刚好熟,好jucy多汁!烟肉好脆,唔油腻,配埋劲大份既薯条,我未食早餐,食完都好饱!
原本哥哥仲想点小食,好彩我制止左,因为我哋2份餐,1杯饮品,都食剩少少!
下次同埋爸爸,二宝黎,再试小食同意粉!
埋单姐姐俾左张印仔卡我,原来仲有其他分店,可以储印仔呀!
温馨提示:我哋走果阵,刚好系lunch hour,差唔多坐满餐厅!如果唔赶时间,避开繁忙时间,静静食野,享受下一个人既时间都唔错!