2022-12-28
依间位于荔枝角工厦内 新开不久的日系餐厅 早排见到某foodie推荐 终于简左系庆生当日去。 由于榻榻米位置位于玻璃内,得2张,真系先到先得🎋加上当日系公众假期 就早于半个月前系ig booking 以便职员安排。 门面系好有日本feel既装潢, 竹林隧道配以ig-able既霓虹月光, 净系依个位都打到卡 好似番左乡下咁今次叫左「盐烧鸡扒便当 樱花虾炒饭 配 莲藕金平,台湾肠小吃」($108) 、 「烟三文鱼拼日本劳子 特选沙津 Poke Bowl配 牛油果」($118) 、「花前月下」($48) 、「恋人未满) 。 由于餐厅位置比较细 , 枱其实真系得4-5张。 所以开门冇耐就full 哂 都因为比较细 人手得3个 所以full左都可见有啲手忙脚乱😳 一开始等待时间都有啲长先有一杯饮品😅 不过隔左阵餐点都相对较快咁到。 介绍下饮品先, 见到网上都比较多人叫依个「花前月下」 吸引我既系依个名 好文雅 「花前月下」 其实即系以茉莉花茶、青柠、荔枝等材料冲成。 饮落去有啲甜 但同时酸味都会有小小 「恋人未满」, 即系以金巴利汁、乌龙茶、杂莓等冲成, 味道会有些小酸。 不过朋友指依杯饮料冇乜
花前月下
「恋人未满」, 即系以金巴利汁、乌龙茶、杂莓等冲成, 味道会有些小酸。 不过朋友指依杯饮料冇乜味
「盐烧鸡扒便当 樱花虾炒饭 配 莲藕金平,台湾肠小食」 , 份量一般,吸引力比较低。
盐烧鸡扒便当 樱花虾炒饭 配 莲藕金平,台湾肠小吃
「烟三文鱼拼日本带子 特选沙津 Poke Bowl配 牛油果」, 个人最睇好佢。 本身真系以为得沙律 原来都有饭。 饭身比较硬身。
不过个饭食落有啲硬生同未熟既感觉。 带子好细粒 差吧食漏😂
烟三文鱼拼日本带子 特选沙津 Poke Bowl配 牛油果
本身以为餐厅会有蛋糕order原来冇 有啲失望😂 建议可以出啲蛋糕落menu。