2022-04-26
同朋友饮食马拉松~第三站食多一间cafe,喺门口经过佢个蛋糕柜吸引咗我入嚟😍佢下午茶有三款set,包括饮品配正餐、饮品配甜品、饮品配正餐加甜品〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️🌈桂花乌龙茶+烤香蕉巧克力小松饼 $85桂花乌龙系冇糖嘅,饮落清清地好舒服~甜品有惊喜‼️小松饼真系好得意,细细粒,一啖一个🥞咬落好松软,加埋啲cream好好食😋香蕉切开咗一半,落糖攞火枪喷过,所以有浸焦糖味~另外配左大量嘅杏仁脆脆,Pancake嘅松软,加杏仁嘅脆,成个口感好丰富😍不过要留意嘅系冻饮要加$5,大家睇到张图,其实饮品嚟咗冇耐,得返三粒冰,加$5的确有少少进取🤔🌈美式咖啡+白玉焙茶戚风 $80美式咖啡饮落偏酸,咖啡闻落香浓,但饮落口又好似唔系𠮶回事🤔值得一赞嘅系戚风蛋糕好有惊喜,佢嘅甜度一啲都唔高(大概只有2成),有淡淡茶嘅苦涩味,不过亦都系咁就开正我个范!我真系好钟意好浓嘅茶味,有啲苦都唔惊!但同行朋友就觉得太浓啦,唔够甜😖所以依个蛋糕就见仁见智啦,我就十分满意啦😌
🌈桂花乌龙茶+烤香蕉巧克力小松饼 $85
🌈美式咖啡+白玉焙茶戚风 $80