2024-08-16
🥢🥢高质x气氛 x 公道价 = 回访率 90% 🥢🥢之前经过见佢咁古色古香已经想试!今次终于约咗朋友去小酌几杯,店员推介⭐️镇店之宝—神龙大吟酿,好细心咁帮我哋醒过酒,再以冰镇小杯上,纯米制饮落份外细致清新~另外仲点咗比较清新嘅果酒:⭐️菠萝杏子酒同⭐️梅子烧酌梳打,后者系日式居酒屋独有,实测同烧物搭配一绝道清新。菜式方面,我哋都系点啲几考基本功嘅菜式,简单食温泉玉子杂菌沙律同上汤豆腐开胃先,入正题真系超推介⭐️ ⭐️油甘鱼刺身同火炙三文鱼卷,本身食材已经好新鲜,刀功令刺身食咗更有口感,炙烧就更突出肥美嘅鱼脂。⭐️ ⭐️天妇罗同厚玉子都令我哋喜出望外,鱚鱼天妇罗炸粉、火候啱啱好,再嚟都会叫;玉子烧比起系筑地食到嘅更滑顺。⭐️串烧既金菇牛肉卷、翠玉瓜和腌𪂹蛋各有千秋,味道浓郁,尤其是个蛋微焦超正!最后一道生姜豚肉石锅饭份量有诚意,食落香口~🏷️ 烧酌、梅酒 $49-$54 |神龙大吟酿 串烧、天妇罗 $26-$38 | 卷物$220 沙律、石锅饭、刺身 $82-$128#湾仔#居酒屋#湾仔放工食咩好 #大吟酿 #清酒
🥢🥢高质x气氛 x 公道价 = 回访率 90% 🥢🥢
🏷️ 烧酌、梅酒 $49-$54 |神龙大吟酿