2024-07-15
朋友同我极力介绍近南昌站新开既SOHO West, 新开左一间主打韩国文青既Terrace in seaside, 个环境同食饭都好唔错, 我都记得之系系又一城食过呢间, 系的确唔错, 所以我同朋友就约左日收工去食SOHO West的确系好近南昌站, B出口过去都唔洗五分钟, 呢间Terrace in seaside系新开, 所以环境新净舒服, 而且对住个无敌大海景食饭, 真心冇得输烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭-$138烧酱油而加上少少既大酱味道去煮饭, 加埋紫苏叶点缀,饭粒粒分明,融合一起超享受, 而肥瘦相间嘅黑毛猪肉鲜嫩弹牙, D个系好高级既享受粒粒鱼籽与三文鱼蛋黄酱饭卷-$108系传统既韩式紫菜包饭上面, 铺满了粒粒鱼籽与绝配嘅三文鱼蛋黄, 口感丰富细致,而且仲有提鲜既作用芒果夏日芒果窝夫-$108芒果控必食!系暖呼呼同好香蛋香味嘅窝夫配上夏日新鲜多汁嘅芒果,酸甜适中,每一口都仲能感受到芒果果肉嘅爆浆,幸福感爆表!济州柑橘乳酪-$68D杯特饮连埋个济州岛既整个柑橘上枱, 实在太吸晴,济州柑橘皮薄肉厚, 配上绵密顺滑嘅乳酪,清新酸甜完美融合,一口接一口,连渣都唔想浪费,太美味啦!人生迷
烧酱油黑毛猪白切肉紫苏饭-$138
粒粒鱼籽与三文鱼蛋黄酱饭卷-$108
芒果夏日芒果窝夫-$108
济州柑橘乳酪-$68
人生迷芒的芒果沙冰-$68
酷夏必饮!新鲜多汁嘅芒果,配合细致绵密的沙冰质感,清爽解渴之余,仲带住一丝芒果香甜,超解暑又疗愈心灵,而且仲有半个芒果去做装饰, 又好睇又好食
总结D个系SOHO WEST既Terrace in seaside, 净系睇住个无敌大海景食饭已经系超级减压, 而加上服务食物都系水准以上之作, 我估我会迷上D度, 耐唔中就会过黎再CHILL下!